-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
We trappen deze week af met een simpele spruitjes soep. Spruiten zijn in het seizoen dus ook nog eens supergoedkoop. En verwerkt in een smakelijke soep is ook weer eens wat anders. Dus begin je week goed en gezond met deze spruitjes soep.
recept
Spruitjes soep
4 personen- 30 minuten-makkelijk
bevat vlees/ lactose & glutenvrij
Ingrediënten
100 gr ontbijtspek, in reepjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
250 gr spruitjes, schoongemaakt en doormidden gesneden
1/2 stronk prei, in ringen gesneden
1,5 lt kippenbouillon
bosje verse basilicum, fijngehakt
olijfolie extra vierge
Bereiding
Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de ontbijtspek ongeveer een minuut.
Voeg dan de ui en knoflook toe en bak het geheel op matig vuur tot de uien zacht worden en een kleurtje krijgen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf ondertussen roeren.
Voeg vervolgens de spruiten en de preiringen toe. Bak deze ook kort aan tot de groente wat geslonken is. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Doe er dan de blaadjes basilicum bij en laat de soep nog 1 minuut staan.
Haal tenslotte de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
Breng de soep voor het opdienen nog even op smaak met zout en zwarte peper. Schep de soep in borden of kommen. Druppel er wat goede olijfolie extra vierge over en serveer direct. Lekker met knapperig ciabattabrood.
Schrijf je in voor de workshop Conserveren op 24 maart!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.