-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Deze Makkelijke Maandag eten we spruitjes met banaan. Haha, vertel dat maar eens aan je kids vanavond!! Wedden dat ze heel raar opkijken. Hoe ik op het idee kwam? Tja, soms ligt het fruit in je fruitmand een beetje op apegapen. Meestal is die mand in no time leeg hier, maar nu niet. En de bananen lagen er niet al te vrolijk bij. Snel opmaken dus. En zo kwam ik op het rare idee banaan bij de spruitjes te doen. Tja, misschien heb ik toch stiekem al weer last van het carnavalsvirus? Wie zal het zeggen. Afijn een beetje carnaval op je bord is ook niet verkeerd toch!
Recept
Spruitjes met banaan
4 personen – 45 minuten – makkelijk
Note vooraf:
Om die heel verschillende smaken wat meer naar elkaar toe te trekken heb ik ook zoete ketjap en 5-kruidenpoeder gebruikt. Dus er is wel een beetje over nagedacht hoor.
Kijk, en dan heb je ineens een paar exotische spruiten op je bord. Kom daar maar eens om met dit koude, natte weer!
Ingrediënten
1 pond spruiten
1 pond gehakt
2 uien
2 bananen
5 el ketjap manis
1 el 5 kruidenpoeder (alternatief is kerrie)
zout en peper
Bereiding:
Maak de spruiten schoon en stoom ze in een stoommandje gaar. Of, als je die niet hebt, kook ze 10 minuten.
Verwarm een grote bakpan. Doe 2 el zonnebloemolie in de pan en verwarm die even.
Doe er dan het gehakt bij en roer het met een vork los. Bak het gehakt helemaal door.
Voeg de uisnippers toe en zet het vuur iets lager. Bak de uisnippers 5 minuten mee.
Snijd de bananen in kleine plakjes en voeg die toe.
Haal de spruiten uit de pan, laat ze iets afkoelen. Snijd de spruiten in tweeën en doe ze bij het gehakt.
Voeg 3 el ketjap en 1 el 5-kruidenpoeder toe aan het gehakt en roer goed door.
Breng verder op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.