spitskool uit de oven

Deze donderdag heb ik een spitskool uit de oven voor je, want deze Hollandse kanjer is supergezond. Vaak laten we de spitskool een beetje links liggen in het groenteschap. Hij doet ons teveel denken aan de smaakloze doorgekookte prut met balletje gehakt van vroeger. Hooguit willen we kool nog wel eens kopen als deze al fijngesneden is en we hem alleen nog hoeven te wokken. Da’s best jammer, want afgezien van het feit dat spitskool dus supergezond voor je is, kun je er alle kanten mee op. Hij kost ook nog eens bijna niks. Het fijne van spitskool is dat hij een vrij zachte koolsmaak heeft en ook niet van die harde bladeren als de witte en de rode kool. Ik maakte er daarom dit lekkere ovengerecht mee. Want kool is eigenlijk best cool!

Recept 

Spitskool uit de oven 

4 personen – 45 minuten – makkelijk

 

 

Ingrediënten

1 spitskool

olijfolie

balsamico azijn

zout en peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de spitskool in vieren en haal de harde kern die in het midden zit er af.

Breng een pan water samen met 1 tl zout er in aan de kook. Zodra het water kookt doe je de vier stukken spitskool er in. Kook deze stukken vervolgens 5 minuten door. Haal ze uit de pan en laat ze in een vergiet uitlekken.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Vermeng 4 el balsamico azijn met 8 el olijfolie. Smeer de helft uit over het bakpapier.

Leg hier de kwarten op. Smeer de zijkanten en de bovenkant van de vier delen kool in met de rest van de olie en balsamico azijn. Bestrooi alles met zout en peper.

Leg de 4 stukken spitskool in de oven. Bak 10 minuten. Besprenkel de delen dan nog even met wat balsamico en olie. Bak nog eens 10 minuten.

Lekker met een stukje vlees en gebakken aardappelen.

spitskool uit de oven

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

19.10.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.