-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke spinaziesalade voor je. De inspiratie hiervoor kwam van de koeien en hun koeiendans. Afgelopen zaterdag mochten de Belgische witblauwen, ofwel de koeien, van Hoeve Ravenstein in Baarn naar buiten. En wat doen koeien als ze na 5 maanden op stal te hebben gestaan weer naar buiten mogen? Dan gaan ze dansen en springen, en die koeiendans is een geweldig gezicht. Vandaar dat de Hoeve van deze ogenschijnlijk simpele gebeurtenis altijd een spektakel maakt. En dat inspireerde mij weer om een lekkere Hollandse spinaziesalade te maken. Heel simpel, want de hele familie had trek na deze koeiendans ochtend!
Recept spinaziesalade
Wat heb je nodig voor 4 personen?
200 gr verse spinazie
4 eieren
olijfolie om te bakken
4 sneetjes (oud) brood
4 tenen knoflook
stukje oude kaas
olijfolie extra vierge
balsamico azijn
P&Z
.
Zo ga je te werk
Was de spinazie grondig en droog de blaadjes in een sladroger.
Haal de lange stelen van de blaadjes en scheur de grote blaadjes doormidden.
Breng dan een pan water met de eieren er in aan de kook en kook je eitjes hard in 5 minuten.
Snijd vervolgens de sneetjes brood in blokjes
Verwarm een bakpan op een zacht vuur en leg daar de blokjes brood in zonder olie of boter. Bak ze op niet te hoog vuur krokant.
Snijd de tenen knoflook in plakjes.
Verwarm dan een kleine bakpan voor en doe er 1 el olie in. Houdt het vuur laag en bak de plakjes knoflook zachtjes in de olie. Let op ze moeten niet bruin en krokant worden, maar juist zacht en glazig. Zet het vuur uit en laat de knoflook nog even in de pan.
Zet vier borden neer en verdeel de spinazie over de borden.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Verdeel de eieren over de borden.
Verdeel de blokjes gebakken brood en de plakjes knoflook over de borden.
Rasp wat oude kaas erover en druppel voorzichtig de olie en azijn over de borden
De koeiendans
Om 10.00 uur werden de gasten ontvangen en stonden er op het erf voor een zeer schappelijke prijs koffie, thee en huisgemaakte koeken klaar. Aangezien wij nog maar net wakker waren, zaten we meteen aan de koffie in de halfopen stal.Om half elf nam de boer iedereen mee naar het weiland. De koeien in de stal lieten ondertussen luid en duidelijk horen dat ze er klaar voor waren. Vijf minuten later gingen de staldeuren open en drongen de moeders met kalfjes zich naar buiten.
Dikke billen
Eenmaal gras onder de hoeven voelend begonnen ze inderdaad te springen, te dansen en….te schijten. Zo zeg, alsof ze de boel 5 maanden op hadden lopen houden zo gingen ze tekeer. Tot grote hilariteit van mijn zoon, want dit Belgische koeienras heeft me toch een partij dikke billen van heb ik jou daar, én als ze dan allemaal ook nog met hun konten naar het publiek gaan staan en de poep er een voor een uit gaan persen om er vervolgens met hun koppen doorheen te gaan rollen..….tja dan heb je een 9-jarige ook op de grond van het lachen.
Dikke scheet
Helemaal toen een koe voor al dat publiek ook nog een héle dikke scheet liet!! Affijn na de moeders met kalfjes kwamen de dames zonder kinderen naar buiten. Zij gingen naar een ander weiland. Ook deze meiden waren door het dolle toen ze de buitenlucht snoven, ook al waren er wel een paar die linea recta terug naar de stal renden. Helaas had de boer het hek al dichtgegooid. Toch grappig dat zo’n koe dan blijft staan. Eén beuk tegen dat hek en zij is binnen, maar goed!. Ook deze dames poepten en ruften er lustig op los, ze dansten, verkenden al rennend het hele weiland, aten gras en….. sloegen ook nog aan het vechten.
Robbertje vechten
Blijkbaar moest de groepsleidster ook buiten de stal maar eens bewijzen dat ze de baas was. Een concurrente deed haar kop naar beneden en zette die stevig tegen die van de groepsleidster aan en ging dan gewoon lekker een partijtje tegen haar aanduwen. Daar waren ze dan samen even druk mee tot de concurrente los liet om het een minuut later weer te proberen. En dan kwam er een ander en die dacht, oohh dat ga ik ook eens proberen. Tja, voortaan kijk ik toch heel anders naar zo’n weiland.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.