-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-

Maak jezelf en je familie en vrienden dit weekeinde blij en maak deze heerlijke groene raapstelen cupcakes. Lekkers en vitaminen in een! Je huisgenoten gaan vast heel raar opkijken als ze deze groene cupcakes uit de oven zien komen. Maar je kunt ze geruststellen. De raapstelen cupcakes zijn heerlijk zoet. Je proeft deze supergezonde voorjaarsbladgroente boordevol vitamine C nauwelijks. Maar stiekem zitten de vitamine er wel in. En vragen de kinderen wat de cupcakes zo groen maakt? Zeg je gewoon dat Shrek ze heeft gemaakt. Of beter nog, je maakt ze samen met je kinderen. Want als ze zien en proeven dat er zo iets lekkers uit een groente kan komen, dan zijn ze snel om. En samen cupcakes maken is altijd feest toch. Het fijne is dat het ook nog eens een heel easy recept is zonder eieren! En ehh je kunt de raapstelen ook vervangen door spinazie hoor!
Recept Raapstelen cupcakes
8 stuks – 30 minuten – makkelijk

Ingrediënten
250 gr bloem
150 gr suiker
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
mespuntje zout
2 el kokosolie
180 ml melk
150 gr raapstelen (of spinazie)
1 banaan
2 tl vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Zet die apart.
Doe de olie, melk en spinazie, vanille en banaan in een blender en maal fijn. Doe dit in de kom bij de droge ingrediënten.
Vul muffinvormen en bak ze 20 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cakejes. Als hij er droog uitkomt is het goed.
Laat de cupcakejes afkoelen.

Wist je dat raapstelen:
De eerste Hollandse voorjaarsgroente zijn.
Het een echte Hollandse groente is. Deze heldergroene groente wordt in de volksmond ook wel ‘keeltjes’ genoemd.
Raapstelen zitten boordevol ijzer en vitamine C. Juist de combinatie van ijzer en vitamine C zorgt er voor dat het ijzer goed wordt opgenomen. Tevens bevat raapstelen hoge gehaltes aan foliumzuur. Goed voor zwangere vrouwen!
Raapstelen zijn van oudsher de eerste groente uit de ‘koude’ Hollandse kas.
Meer tips om kinderen groente te leren eten? Kijk dan bij mijn workshops voor de cursus:
Help, mijn kind eet geen groente!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.