-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ohh ik heb zo’n lekker zero waste én supersnel recept voor je vandaag. Afgelopen weekeinde was ik iets te enthousiast geweest met broodjes inkopen en had ik een mooie grote tarwebol over. Weer invriezen was geen optie, dus besloot ik er deze spinaziepizza van te maken. En het was echt heerlijk. En je hebt ook nog eens in een recordtijd een prima vullende pizza! Tel uit je winst. Deze bol doet het ook heel goed als lunch of borrelhap. En je kunt hem ook maken van een oud stokbrood!
Recept
Spinazie pizza van oud brood
2 personen-15 minuten-super makkelijk
bevat lactose-gluten en vlees
Ingrediënten
grote bol bruinbrood
een blikje tomatenpuree
olijfolie
1 grote ui, in ringen gesneden
1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
150 gr verse spinazie
ham
oude kaas, geraspt
Italiaanse kruiden
Bereiding
Snijd eerst de bol brood door het midden. Snijd dan een stukje van de onderkant van de bolle kant zodat deze stabiel blijft staan. Leg de beide helften naast elkaar.
Verwarm nu eerst de oven voor op 200 graden.
Open vervolgens het blikje tomatenpuree en smeer daar de beide helften mee in. Giet er dan wat olijfolie over.
Verwarm een bakpan en doe er een scheut olijfolie in. Doe daar weer de uiringen in en bak ze zachtjes op het vuur. Voeg de knoflook ook toe en bak zachtjes mee.
Voeg dan na 5 minuten de spinazie toe en bak ook weer zachtjes mee tot de spinazie geslonken is.
Doe dit alles op het ingesmeerde brood.
Verdeel ook de ham en de geraspte oude kaas erover. Ik had ook nog wat restjes andere kaas, die verdeelde ik er ook over.
Strooi tenslotte de kruiden erover en naar smaak zout en peper.
Schuif in de voorverwarmde oven en haal de pizza’s er na 10 minuten weer uit.
Geniet van je snelle, no waste spinazie pizza van oud brood!!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.