-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier Spinazie met huisgerookte kip voor je. Het is tenslotte Weck woensdag en ik vertel je vandaag hoe je zelf kip warm kunt roken. Dat doe je vooral voor die lekkere rokerige smaak. Als je koud rookt, maar dat is een andere discipline, kun je de kip ook nog eens veel langer bewaren. Maar dat heeft deze kip niet nodig, want die is zo op.
Recept
Spinazie met huisgerookte kip
2 personen-20 minuten (excl pekelen)-makkelijk
bevat vlees-gluten en lactosevrij
Ingrediënten
250 gr spinazie
1 huisgerookte kipfilet
1 lente ui, in ringetjes gesneden
6 radijsjes, geseden
1 stengel bleekselderij, in ringen gesneden
een wortel, in reepjes gesneden
klein bosje dille
beetje rucola
2 el sojasaus
1 el olijfolie
1 el honing

rookpan
Bereiding van de gerookte kip
Pekel tevoren je kip: Leg je kipfilet in een badje van 250 ml water en 5 gram zout. Zorg dat je het zout oplost voor je de kip erbij doet. Dat doe je door even te roeren met een vork. Zout weg? Pekel klaar! Zet de pekel kip zeker 2 uur weg in een bak in de koelkast.
Maak dan een rookpan door onderin een oude pan wat rookmot te doen, zet daarop een rekje of een metalen stoommandje en leg daar de kipfilet in die je even drooggedept hebt.
Rook de kip vervolgens zo’n 20 minuten op niet et hoge temperatuur. Als je een thermometer hebt zou ik 70 graden aanhouden. Zet dan de rookpan uit en haal je kip uit de pan.
Bereiding salade
Je hebt nu eigen gerookte kip! Smaakt heel anders dan die uit de supermarkt. En is gezonder, want in de supermarkt brengen ze de rooksmaak er met wat E-nummers op aan. En let op je kunt deze kip niet langer bewaren dan andere gegaarde kip. Warm roken zorgt alleen voor smaak niet extra houdbaarheid.
Was de spinazie en dep deze droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Snijd de kip in repen. Verdeel de gerookte kip over de spinazie. Doe er vervolgens de radijsjes, lente ui, bleekselderij en wortel bij. Knip wat dille fijn en verdeel die er over samen met de rucola.
Meng tenslotte wat sojasaus met olijfolie en voeg de honing toe. Verdeel deze dressing over de borden en klaar is kees!
Wil je meer leren over conserveren? Doe dan mee aan de workshop conserveertechnieken! In het najaar heb ik nog plaats op 29 september en 3 oktober. Kijk hier op mijn workshop-link. Of schrijf je meteen in via de mail:
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.