Spinazie met gerookte kip
Ik heb hier Spinazie met huisgerookte kip voor je. Het is tenslotte Weck woensdag en ik vertel je vandaag hoe je zelf kip warm kunt roken. Dat doe je vooral voor die lekkere rokerige smaak. Als je koud rookt, maar dat is een andere discipline, kun je de kip ook nog eens veel langer bewaren. Maar dat heeft deze kip niet nodig, want die is zo op.

Recept

Spinazie met huisgerookte kip

2 personen-20 minuten (excl pekelen)-makkelijk

bevat vlees-gluten en lactosevrij

Spinazie met gerookte kip

Ingrediënten

250 gr spinazie

1 huisgerookte kipfilet

1 lente ui, in ringetjes gesneden

6 radijsjes, geseden

1 stengel bleekselderij, in ringen gesneden

een wortel, in reepjes gesneden

klein bosje dille

beetje rucola

2 el sojasaus

1 el olijfolie

1 el honing

rookpan

rookpan

Bereiding van de gerookte kip

Pekel tevoren je kip: Leg je kipfilet in een badje van 250 ml water en 5 gram zout. Zorg dat je het zout oplost voor je de kip erbij doet. Dat doe je door even te roeren met een vork. Zout weg? Pekel klaar! Zet de pekel kip zeker 2 uur weg in een bak in de koelkast.

Maak dan een rookpan door onderin een oude pan wat rookmot te doen, zet daarop een rekje of een metalen stoommandje en leg daar de kipfilet in die je even drooggedept hebt.

Rook de kip vervolgens zo’n 20 minuten op niet et hoge temperatuur. Als je een thermometer hebt zou ik 70 graden aanhouden. Zet dan de rookpan uit en haal je kip uit de pan.

Spinazie met gerookte kip

 

Bereiding salade

Je hebt nu eigen gerookte kip! Smaakt heel anders dan die uit de supermarkt. En is gezonder, want in de supermarkt brengen ze de rooksmaak er met wat E-nummers op aan. En let op je kunt deze kip niet langer bewaren dan andere gegaarde kip. Warm roken zorgt alleen voor smaak niet extra houdbaarheid.

Was de spinazie en dep deze droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Snijd de kip in repen. Verdeel de gerookte kip over de spinazie. Doe er vervolgens de radijsjes, lente ui, bleekselderij en wortel bij. Knip wat dille fijn en verdeel die er over samen met de rucola.

Meng tenslotte wat sojasaus met olijfolie en voeg de honing toe. Verdeel deze dressing over de borden en klaar is kees!Spinazie met gerookte kip

 

 

Wil je meer leren over conserveren? Doe dan mee aan de workshop conserveertechnieken!                   In het najaar heb ik nog plaats op 29 september en 3 oktober. Kijk hier op mijn workshop-link. Of schrijf je meteen in via de mail:

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

13.06.2018
Geplaatst in pekelen. inmaken
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.