-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier Spinazie met huisgerookte kip voor je. Het is tenslotte Weck woensdag en ik vertel je vandaag hoe je zelf kip warm kunt roken. Dat doe je vooral voor die lekkere rokerige smaak. Als je koud rookt, maar dat is een andere discipline, kun je de kip ook nog eens veel langer bewaren. Maar dat heeft deze kip niet nodig, want die is zo op.
Recept
Spinazie met huisgerookte kip
2 personen-20 minuten (excl pekelen)-makkelijk
bevat vlees-gluten en lactosevrij
Ingrediënten
250 gr spinazie
1 huisgerookte kipfilet
1 lente ui, in ringetjes gesneden
6 radijsjes, geseden
1 stengel bleekselderij, in ringen gesneden
een wortel, in reepjes gesneden
klein bosje dille
beetje rucola
2 el sojasaus
1 el olijfolie
1 el honing

rookpan
Bereiding van de gerookte kip
Pekel tevoren je kip: Leg je kipfilet in een badje van 250 ml water en 5 gram zout. Zorg dat je het zout oplost voor je de kip erbij doet. Dat doe je door even te roeren met een vork. Zout weg? Pekel klaar! Zet de pekel kip zeker 2 uur weg in een bak in de koelkast.
Maak dan een rookpan door onderin een oude pan wat rookmot te doen, zet daarop een rekje of een metalen stoommandje en leg daar de kipfilet in die je even drooggedept hebt.
Rook de kip vervolgens zo’n 20 minuten op niet et hoge temperatuur. Als je een thermometer hebt zou ik 70 graden aanhouden. Zet dan de rookpan uit en haal je kip uit de pan.
Bereiding salade
Je hebt nu eigen gerookte kip! Smaakt heel anders dan die uit de supermarkt. En is gezonder, want in de supermarkt brengen ze de rooksmaak er met wat E-nummers op aan. En let op je kunt deze kip niet langer bewaren dan andere gegaarde kip. Warm roken zorgt alleen voor smaak niet extra houdbaarheid.
Was de spinazie en dep deze droog. Verdeel de spinazie over 2 borden. Snijd de kip in repen. Verdeel de gerookte kip over de spinazie. Doe er vervolgens de radijsjes, lente ui, bleekselderij en wortel bij. Knip wat dille fijn en verdeel die er over samen met de rucola.
Meng tenslotte wat sojasaus met olijfolie en voeg de honing toe. Verdeel deze dressing over de borden en klaar is kees!
Wil je meer leren over conserveren? Doe dan mee aan de workshop conserveertechnieken! In het najaar heb ik nog plaats op 29 september en 3 oktober. Kijk hier op mijn workshop-link. Of schrijf je meteen in via de mail:
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.