spaghetti pompoenOhh ik hoor je al denken, spaghetti met pompoen? Nee dus. Sommige van jullie kennen hem wellicht al, de spaghetti pompoen. Een pompoen die er uitziet als een meloen en als hij gaar is trek je er makkelijk met je vork allemaal slierten uit alsof het spaghetti is. Het is echt heel wonderlijk. Tot mijn verbazing zag ik de spaghetti pompoen nu zelfs in de supermarkt liggen. Ik had hem nog nooit gegeten, dus ging ik er mee aan de slag. Thuis vonden ze de smaak wel even wennen, maar hij werd uiteindelijk goedgekeurd. Reden genoeg om het recept hier met je te delen. 

Recept

Spaghetti-pompoen ovengerecht

4 personen-bijgerecht-makkelijk

bevat lactose en vlees

spaghetti pompoen

Ingrediënten

spaghetti-pompoen

olijfolie

blikje tomatenpuree

1 ui

2 tenen knoflook

250 gr geraspte oude kaas

200 gr Zeeuws spek

peper en zout

1 ei

spaghetti pompoen

Bereiding

Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in tweeën. Haal met een lepel de pitten uit het midden. Sprenkel wat olijfolie over beide helften en bestrooi ze met zout en peper.

Bedek dan de twee helften met aluminiumfolie en leg de beide pompoenhelften een uurtje in de oven.

Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.

Zet vervolgens een diepe bakpan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin zachtjes de uisnippers en de knoflook. Voeg, als ze glazig zijn, de tomatenpuree toe en laat dit geheel zachtjes pruttelen.

spaghetti pompoen

spaghetti-pompoen in de pan

Snijd ondertussen de Zeeuwse spek in reepjes en zet dit apart.

Haal dan de spaghetti-pompoen uit de oven en trek met een vork het vruchtvlees los. Doe dit in een grote schaal. Meng de pompoenslierten dan met de tomatensaus uit de pan, de helft van de geraspte oude kaas en de spek. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.

Beboter een ovenschaal (of smeer deze in met wat olie) en doe daar het pompoenmengsel in. Meng dan een losgeklopt ei met de rest van de kaas en giet dat over de pompoen uit. Zet dit alles een kwartiertje in de oven.

Serveer het gerecht met een stukje vlees en wat gebakken aardappelen.

spaghetti pompoen

Zin om echte spaghetti te leren maken?

Kom dan zaterdag naar mijn workshop Verse pasta maken!

Je leert:

– 3 soorten pastadeeg te maken

-Verschillende vormen vouwen , zoals de wereldberoemde tortellini,

-Pasta vullen

-En wat de 10 Italiaanse pastageboden zijn!

Kun jij zelf de heerlijkste pasta maken voor de kerst!

De workshop is incl. warme pastalunch en je krijgt een kookboek mee naar huis.

Zaterdag 7 december 10.00-13.30 uur op Hoeve Ravenstein in Baarn. Kosten €64,95 p.p

Meer weten over de Hollandse pompoen? Check deze site van ‘de familie Olsthoorn

TG Facebook Comments

02.12.2019
Geplaatst in ovengerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.