-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ohh ik hoor je al denken, spaghetti met pompoen? Nee dus. Sommige van jullie kennen hem wellicht al, de spaghetti pompoen. Een pompoen die er uitziet als een meloen en als hij gaar is trek je er makkelijk met je vork allemaal slierten uit alsof het spaghetti is. Het is echt heel wonderlijk. Tot mijn verbazing zag ik de spaghetti pompoen nu zelfs in de supermarkt liggen. Ik had hem nog nooit gegeten, dus ging ik er mee aan de slag. Thuis vonden ze de smaak wel even wennen, maar hij werd uiteindelijk goedgekeurd. Reden genoeg om het recept hier met je te delen.
Recept
Spaghetti-pompoen ovengerecht
4 personen-bijgerecht-makkelijk
bevat lactose en vlees
Ingrediënten
spaghetti-pompoen
olijfolie
blikje tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
250 gr geraspte oude kaas
200 gr Zeeuws spek
peper en zout
1 ei
Bereiding
Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
Snijd de pompoen in tweeën. Haal met een lepel de pitten uit het midden. Sprenkel wat olijfolie over beide helften en bestrooi ze met zout en peper.
Bedek dan de twee helften met aluminiumfolie en leg de beide pompoenhelften een uurtje in de oven.
Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Zet vervolgens een diepe bakpan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin zachtjes de uisnippers en de knoflook. Voeg, als ze glazig zijn, de tomatenpuree toe en laat dit geheel zachtjes pruttelen.

spaghetti-pompoen in de pan
Snijd ondertussen de Zeeuwse spek in reepjes en zet dit apart.
Haal dan de spaghetti-pompoen uit de oven en trek met een vork het vruchtvlees los. Doe dit in een grote schaal. Meng de pompoenslierten dan met de tomatensaus uit de pan, de helft van de geraspte oude kaas en de spek. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.
Beboter een ovenschaal (of smeer deze in met wat olie) en doe daar het pompoenmengsel in. Meng dan een losgeklopt ei met de rest van de kaas en giet dat over de pompoen uit. Zet dit alles een kwartiertje in de oven.
Serveer het gerecht met een stukje vlees en wat gebakken aardappelen.
Zin om echte spaghetti te leren maken?

Kom dan zaterdag naar mijn workshop Verse pasta maken!
Je leert:
– 3 soorten pastadeeg te maken
-Verschillende vormen vouwen , zoals de wereldberoemde tortellini,
-Pasta vullen
-En wat de 10 Italiaanse pastageboden zijn!
Kun jij zelf de heerlijkste pasta maken voor de kerst!
De workshop is incl. warme pastalunch en je krijgt een kookboek mee naar huis.
Zaterdag 7 december 10.00-13.30 uur op Hoeve Ravenstein in Baarn. Kosten €64,95 p.p
Meer weten over de Hollandse pompoen? Check deze site van ‘de familie Olsthoorn
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.