-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een super zomers gerecht van spaghetti met verse tomaten. Zomerser kan een pasta echt niet smaken. En het fijne is ook nog eens dat deze spaghetti met verse tomaten binnen 15 minuten op tafel staat. Geen lang gedoe dus in de keuken, maar gewoon lekker snel weer de tuin in. Ik maak de pasta zodra we tropische temperaturen hebben in de tuin en lekkere tomaten bij de groenteboer. Wat betreft de tomaten is het wel zaak de allerlekkerste te pakken zien te krijgen, want zij zijn de smaakmakers van het gerecht. Samen met de knoflook en de olijfolie, die ook goed moeten zijn. dat maakt echt het verschil! Dus zet de witte wijn alvast koud en geniet vanavond nog van deze heerlijke supersnelle zomerse pasta. Het is tenslotte Makkelijke Maandag!
Recept
Spaghetti met verse tomaten
4 personen – 15 minuten – super makkelijk
Ingrediënten
500 gr spaghetti
500 gr verse tomaten
4 tenen knoflook
50 ml olijfolie, extra vierge (neem de allerlekkerste die je kunt vinden)
100 gr pijnboompitten
peper en zeezout
chilivlokken (optioneel)
Bereiding
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Meng in een kom de olijfolie met de stukjes tomaat. Voeg zeezout en peper toe. Knijp de knoflooktenen uit boven de tomaten en roer het geheel goed door. Voeg naar smaak de chilivlokken toe. Laat dit mengsel op kamertemperatuur even staan.
Neem een bakpan en zet die op een redelijk hoog vuur. Rooster de pijnboompitten totdat ze goudgekleurd zijn. Let op dat ze niet verbranden!
Giet de spaghetti af, verdeel over 4 borden en doe daar de tomaten in olijfolie op. Verdeel de pijnboompitten over de borden en serveer direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.