-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een super zomers gerecht van spaghetti met verse tomaten. Zomerser kan een pasta echt niet smaken. En het fijne is ook nog eens dat deze spaghetti met verse tomaten binnen 15 minuten op tafel staat. Geen lang gedoe dus in de keuken, maar gewoon lekker snel weer de tuin in. Ik maak de pasta zodra we tropische temperaturen hebben in de tuin en lekkere tomaten bij de groenteboer. Wat betreft de tomaten is het wel zaak de allerlekkerste te pakken zien te krijgen, want zij zijn de smaakmakers van het gerecht. Samen met de knoflook en de olijfolie, die ook goed moeten zijn. dat maakt echt het verschil! Dus zet de witte wijn alvast koud en geniet vanavond nog van deze heerlijke supersnelle zomerse pasta. Het is tenslotte Makkelijke Maandag!
Recept
Spaghetti met verse tomaten
4 personen – 15 minuten – super makkelijk
Ingrediënten
500 gr spaghetti
500 gr verse tomaten
4 tenen knoflook
50 ml olijfolie, extra vierge (neem de allerlekkerste die je kunt vinden)
100 gr pijnboompitten
peper en zeezout
chilivlokken (optioneel)
Bereiding
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Meng in een kom de olijfolie met de stukjes tomaat. Voeg zeezout en peper toe. Knijp de knoflooktenen uit boven de tomaten en roer het geheel goed door. Voeg naar smaak de chilivlokken toe. Laat dit mengsel op kamertemperatuur even staan.
Neem een bakpan en zet die op een redelijk hoog vuur. Rooster de pijnboompitten totdat ze goudgekleurd zijn. Let op dat ze niet verbranden!
Giet de spaghetti af, verdeel over 4 borden en doe daar de tomaten in olijfolie op. Verdeel de pijnboompitten over de borden en serveer direct.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.