Bestel Het Hollands Maandkookboek
Welkom in mijn Hollandse keuken
Makkelijk en betaalbaar koken met de lekkerste, verse Hollandse producten.
Kookworkshops 2019
De workshop Conserveren is er weer!
We gaan de hele middag aan de slag op Hoeve Ravenstein in Baarn, je krijgt een lekkere lunch, koffie en thee en je neemt je zelfgemaakte potjes mee naar huis! Kosten €64,95 De data zijn zaterdag:
- 16 november Extra workshop datum!
- Er is nog een datum toegevoegd dit jaar. Op verzoek is er op 16 november nog een workshop Conserveren. Er zijn nog 4 plekjes vrij!
Workshop Verse pasta maken NIEUWE DATUM
Leer 3 soorten pastadeeg maken, diverse pastavormen maken, pasta vullen en bijpassende sauzen maken. Dan leg ik je ook uit waarom Italianen zelfs pasta-wetten hebben. We eten de pasta gezamenlijk op en na afloop krijg je mijn kookboek mee naar huis. Alles incl. voor €64,95. Lokatie Hoeve Ravenstein in Baarn. Datum: 7 december Let op er zijn nog maar enkele plekjes vrij!
NIEUW-NIEUW-NIEUW-NIEUW
Workshop melkzuur-fermentatie!
Leer tijdens een gezellige avond bij de Smaak van Echt alles over de fermentatie van melkzuur in groente en zuivel.We maken samen zuurkool, kimchi en zachte kaas!
- 13 november
Hi, ik ben Annemieke
Auteur van Het Hollands Maandkookboek en werkzaam bij televisie. Ik heb een man en een zoon en ik kook bijna elke dag voor hen. Het liefst zo gezond mogelijk. En dus volgde ik braaf alle dure en ingewikkelde eettrends die foodgoeroes ons voorschrijven. Tot ik daar twee jaar geleden schoon genoeg van kreeg. Gezond en duurzaam eten moest makkelijker kunnen en daarom ontwikkelde ik een eigen kookmethode om zowel gezond, betaalbaar als duurzaam te koken. Daarover schrijf ik in mijn kookboek en hier op dit blog. Ik geef je niet alleen recepten, maar allerlei informatie en mijn mening over ons voedsel zodat jij elke dag een weloverwogen keuze kunt maken wat je wel en niet eet.
Vind hier het recept dat je zoekt!
Instagram
Volg Mijn Hollandse Keuken
Verskalender van deze maand
Groenten
Aardappel
Aardpeer
Andijvie
Bloemkool
Boerenkool
Bosui
Broccoli
Chinese kool
Knolselderij
Koolraap
Palmkool
Pastinaak
Peen
Pompoen
Postelein
Prei
Raapjes
Rammenas
Rettich
Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Spitskool
Spruitjes
Ui
Witlof
Witte kool
Wortel
Fruit:
Appels
PerenTags
aardbeientaart Amsterdams ansjovis appel bloemkool Blote billetjes in het gras boerenkool bospeen citroenmelisse courgette gebakken courgette gepofte aardappel Geroosterde groenten met brood Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi granola groenten in tomatensaus groentewok hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kastanjekoeken kastanjes kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek lasagne muffins Pasta Piccalilly pompoen ravioli salade salie scones soep spinazie suikervrij tomaten wortel zure bommenMijn favorieten
-
Zie hier de recenste berichten
- Kophaas met kapucijners december 10, 2019
- Stoofvlees in bockbier december 6, 2019
- Spaghetti-pompoen ovengerecht december 2, 2019
Archief
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Ooohhh ik heb hier een heerlijke homemade knoflooksoep voor je. Wees niet bang dat je enorm naar knoflook gaat stinken, dat valt enorm mee. Ik gebruikte voor dit recept zowel gewone knoflook als gerookte knoflook. Hoe je knoflook rookt leg ik uit in mijn workshop conserveertechnieken. Maar je kunt deze knoflook ook steeds meer kant en klaar kopen. Zou ik zeker doen, want hij is heerlijk zacht van smaak en praktisch overal in te gebruiken. Dan vertel ik je ook waarom knoflook zo gezond is en dat we in Nederland een heuse biologische knoflookkwekerij hebben waar je tientallen soorten kunt kopen. Dat is veel lekkerder dan die Chinese bollen uit de supermarkt!
Recept Homemade Knoflooksoep
4 personen-20 minuten-super makkelijk
glutenvrij-lactosevrij-vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1/2 stronk prei, in ringen gesneden
- 1 bol gerookte knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen gewone knoflook, gepeld en gesnipperd
- 1 el rozemarijn
- 1 el tijm
- 1,5 ltr bouillon (of 1,5 ptr water en 3 groenten bouillonblokjes, ik gebruik die van Zonnatura)
- Extra: staafmixer
Bereiding
Zet een pan op het vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Fruit hierin de gesnipperde ui. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, want de ui moet niet aanbranden.
Voeg na een paar minuten de blokjes aardappel toe. Roer ze goed om zodat ze niet aan de pan plakken.
Doe hier vervolgens na 2 minuten de prei en de knoflook en kruiden bij. Roer ook dit weer goed door elkaar.
Giet er de bouillon overheen en laat de soep aan de kook komen. Kook het zo’n 10-15 minuten zachtjes door. Zet tenslotte de staafmixer in de pan en maak er een gladde, gebonden soep van.
Proef of je de soep lekker vindt en breng hem evt. verder op smaak met zout en peper. Je kunt evt. ook nog wat tabasco (peper) en een paar druppels Worchestersaus toevoegen.
Eet smakelijk!
Wist je dat…..
Er meer dan 600 verschillende soorten knoflook zijn?
Je knoflook kunt roken en fermenteren en de knoflook dan een heel andere smaak krijgt.
Knoflook in België look heet.
Je knoflook prima in eigen tuin kunt kweken. In september een teentje in de grond doen met het puntje naar boven en dan heb je in juni-juli van het jaar er op je eigen verse knoflookbol.
We in Nederland een biologische knoflookkwekerij hebben. Je kunt er de bijzonderste soorten bestellen: Eemlook
Knoflook antibacteriële eigenschappen heeft. Ofwel ontstekingsremmend werkt. En het ook nog eens een natuurlijke bloeddrukverlager is. Knoflook verlaagt de bloeddruk en heeft een gunstige invloed op cholesterol en aderverkalking. Mogelijk werkt het licht bloedverdunnend. Dus wie op een natuurlijke en lekkere manier zijn bloeddruk wil verlagen, doet er goed aan lekker veel knoflook in zijn eten te doen.
Dus ik zeg: Maken die heerlijke knoflooksoep.
Of je bestelt mijn kookboek voor nog meer soep- en knoflook recepten!
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 16 november weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.