-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb vandaag een heerlijke soep van aardperen voor je. Nou denk je misschien: ‘wat voor peer?’ Nou een aardpeer dus. Je zag hem al in de groentekalender van januari en wellicht zag je het bruine knolletje ook al bij je groenteboer liggen. Hier op mijn blog maak ik er een soep van. Dat is een prima manier om aan dit gezonde knolletje te wennen. Je darmen zullen je heel dankbaar zijn, want daar zijn ze heel goed voor. Aan het einde van het recept leg ik je kort uit hoe dat werkt. Dus deze nog relatief onbekende groente verdient echt een vaste plek in het groenteschap. Wat dat betreft heeft de groenteboer die wel aardperen verkoopt bij mij al een streepje voor. Die snapt wat van lekkere Hollandse groenten die ook nog eens hartstikke goed voor je zijn!.
Recept
soep van aardperen
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
boter
2 uien
2 teentjes knoflook
750 gram aardperen (ongeschild gewogen)
1 bakje champignons
1 lt water
2 kippenbouillonblokjes
150 ml volle melk
1 tak rozemarijn
1 tak tijm
peper
Bereiding:
Zet een soeppan op het vuur en laat hierin een klontje boter smelten. Let op: laat deze zachtjes smelten.
Pel en snipper dan de ui en de knoflook en doe ze bij de boter.
Maak vervolgens de champignons met wat keukendoek schoon en snijd ze in plakjes.
Doe ze bij de uien en knoflook en bak ze mee.
Schil de aardperen en snijd ze één voor één in stukjes. Doe ze meteen bij de uien en champignons. Voeg dan ook de tak tijm en rozemarijn toe.
Giet er het water en de twee bouillonblokjes bij en laat alles nog een kwartiertje koken.
Doe er de melk bij en vis een aantal plakjes champignons uit de soep. Mix de rest van de soep met een staafmixer zodat je een gebonden soep krijgt. Doe de champignonplakjes die je er uit gehaald hebt terug bij de soep.
Wat je moet weten over aardperen:
Aardperen zijn rijk aan inuline, dat is een soort koolhydraat dat de bloedglucosespiegel niet beïnvloedt.
Aardperen beïnvloeden de aanmaak van darmbacteriën en nuttige zuren en gassen. Kortom ze zijn supergoed voor je darmflora. Echt veel beter dan een bekertje Yakult, maar je gaat er, als je er veel van eet, wel een paar scheten van laten.
Je bent gewaarschuwd!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.