-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijke snijbonenschotel voor je. Het is een eenpansgerecht dus dat is lekker makkelijk. En daar houden we van op de Makkelijke Maandag. Vitaminen zitten er ook genoeg in. Maar vlees bijna niet. Dat heb ik dit weekeinde veel gegeten in de vorm van stoofvlees, dus vandaag even weinig vlees. Alleen een beetje spek. En lekker gebakken eitjes. Midden in de pan. Ziet er ook nog eens heel gezellig uit als je de pan op tafel zet. Laat je lekker iedereen zelf opscheppen en een eitje uit de pan lepelen. Succes gegarandeerd bij de kids!!
Recept
Snijbonen schotel
4 personen- half uurtje-makkelijk
Ingrediënten
Pond snijbonen (vers of kant en klaar gesneden bonen)
1 ui
1 teen knoflook
Scheut olijfolie
1 el roomboter
750 gr krieltjes
200 gr ontbijtspek
paprikapoeder
4 eieren
peper en zout
geraspte kaas
Bereiding
Zet een pan water op het vuur.
Was de snijbonen en snijd ze fijn met een mes, in de keukenmachine of een snijbonenmolentje.
Doe de gesneden bonen in het kokende water en breng het water opnieuw aan de kook.
Pel en snipper de ui en de knoflook
Zet een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar de olijfolie en roomboter in. Verwarm tot ze beide bruisen, maar niet bruin zijn!! Doe de krieltjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de uisnippers en de knoflook toe en bak zachtjes mee.
Snijd de ontbijtspek in reepjes en voeg ze ook toe.
Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
Giet de snijbonen af en voeg ook die toe. Hussel goed door elkaar.
Maak na een paar minuten een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
Doe de deksel op de pan en bak de eieren gaar.
Strooi wat geraspte kaas over de pan en doe de deksel een halve minuut terug op de pan.
Voila je snijbonen schotel is klaar!! Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.