-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijke snijbonenschotel voor je. Het is een eenpansgerecht dus dat is lekker makkelijk. En daar houden we van op de Makkelijke Maandag. Vitaminen zitten er ook genoeg in. Maar vlees bijna niet. Dat heb ik dit weekeinde veel gegeten in de vorm van stoofvlees, dus vandaag even weinig vlees. Alleen een beetje spek. En lekker gebakken eitjes. Midden in de pan. Ziet er ook nog eens heel gezellig uit als je de pan op tafel zet. Laat je lekker iedereen zelf opscheppen en een eitje uit de pan lepelen. Succes gegarandeerd bij de kids!!
Recept
Snijbonen schotel
4 personen- half uurtje-makkelijk
Ingrediënten
Pond snijbonen (vers of kant en klaar gesneden bonen)
1 ui
1 teen knoflook
Scheut olijfolie
1 el roomboter
750 gr krieltjes
200 gr ontbijtspek
paprikapoeder
4 eieren
peper en zout
geraspte kaas
Bereiding
Zet een pan water op het vuur.
Was de snijbonen en snijd ze fijn met een mes, in de keukenmachine of een snijbonenmolentje.
Doe de gesneden bonen in het kokende water en breng het water opnieuw aan de kook.
Pel en snipper de ui en de knoflook
Zet een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar de olijfolie en roomboter in. Verwarm tot ze beide bruisen, maar niet bruin zijn!! Doe de krieltjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de uisnippers en de knoflook toe en bak zachtjes mee.
Snijd de ontbijtspek in reepjes en voeg ze ook toe.
Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
Giet de snijbonen af en voeg ook die toe. Hussel goed door elkaar.
Maak na een paar minuten een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
Doe de deksel op de pan en bak de eieren gaar.
Strooi wat geraspte kaas over de pan en doe de deksel een halve minuut terug op de pan.
Voila je snijbonen schotel is klaar!! Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.