-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
In mijn moestuin staat snijbiet. Een ontzettend makkelijk groeiende groente waar je geen omkijken naar hebt. Af en toe snijd ik wat bladeren af en neem die mee naar huis. Een ideale groente dus, die helaas niet bij heel veel groenteboeren te vinden is. Maar als je de groente te pakken krijgt, neem hem dan eens mee, want hij is heerlijk. Het is zeg maar een kruising tussen spinazie en paksoi en laat zich heel makkelijk bakken. Je vindt snijbiet in verschillende kleuren:rood, geel en groen.
Je hebt nodig voor 4 personen:
500 gr aardappels, vastkokend
4 saucijzen
2 uien
2 tenen knoflook
350 gr snijbiet bladeren
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
roomboter
Zo maak je het:
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen 15-20 minuten in water met 1 el zout.
Zet een grote bakpan op het vuur en doe daar 3 el olijfolie in.
Snijd de saucijzen in stukjes en doe die in de pan. Roer de stukjes worst goed om.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook in plakjes en voeg die na vijf minuten toe.
Was de snijbiet, laat deze uitlekken en snijd de balderen in repen. Doe die bij het vlees en de ui. Roer alles goed oor.
Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de komijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer even goed door en laat dan nog even op zacht vuur pruttelen.
Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken.
Smelt een flinke klont roomboter in een bakpan en bak daar de aardappelschijven in.
Leg op een bord het vlees-groente mengsel en de aardappelen. Eet smakelijk!
Tenslotte: snijbiet kun je niet te lang in de koelkast bewaren, slechts 2 dagen dan worden de bladeren slap. Je kunt zowel het blad als de stengel eten! Snijbiet is verkrijgbaar in verschillende kleuren, rode, gele, groene en zelfs paarse.
TG Facebook Comments
1 reactie
You must be logged in to post a comment.
heerlijk! Snijbiet is in Engeland overvloedig te koop. Jammer dat het hier niet zo gemakkelijk te verkrijgen is.