-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
In mijn moestuin staat snijbiet. Een ontzettend makkelijk groeiende groente waar je geen omkijken naar hebt. Af en toe snijd ik wat bladeren af en neem die mee naar huis. Een ideale groente dus, die helaas niet bij heel veel groenteboeren te vinden is. Maar als je de groente te pakken krijgt, neem hem dan eens mee, want hij is heerlijk. Het is zeg maar een kruising tussen spinazie en paksoi en laat zich heel makkelijk bakken. Je vindt snijbiet in verschillende kleuren:rood, geel en groen.
Je hebt nodig voor 4 personen:
500 gr aardappels, vastkokend
4 saucijzen
2 uien
2 tenen knoflook
350 gr snijbiet bladeren
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
roomboter
Zo maak je het:
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen 15-20 minuten in water met 1 el zout.
Zet een grote bakpan op het vuur en doe daar 3 el olijfolie in.
Snijd de saucijzen in stukjes en doe die in de pan. Roer de stukjes worst goed om.
Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook in plakjes en voeg die na vijf minuten toe.
Was de snijbiet, laat deze uitlekken en snijd de balderen in repen. Doe die bij het vlees en de ui. Roer alles goed oor.
Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de komijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer even goed door en laat dan nog even op zacht vuur pruttelen.
Giet de aardappels af, laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakken.
Smelt een flinke klont roomboter in een bakpan en bak daar de aardappelschijven in.
Leg op een bord het vlees-groente mengsel en de aardappelen. Eet smakelijk!
Tenslotte: snijbiet kun je niet te lang in de koelkast bewaren, slechts 2 dagen dan worden de bladeren slap. Je kunt zowel het blad als de stengel eten! Snijbiet is verkrijgbaar in verschillende kleuren, rode, gele, groene en zelfs paarse.
TG Facebook Comments
1 reactie
You must be logged in to post a comment.
heerlijk! Snijbiet is in Engeland overvloedig te koop. Jammer dat het hier niet zo gemakkelijk te verkrijgen is.