-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een lekker recept van snelle noedels voor je. Handig voor een drukke maandag waar je niet veel tijd hebt om te koken, maar wel een gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Gemaakt van gewokte worteltjes met een heleboel lente-uitjes, kip en mie. Een gepocheerd eitje erbij en klaar. Ik mixte dit door een makkelijke marinade, die ik eerst in een schaal bij elkaar deed en vervolgens mengde ik de noedels erdoor. Een trucje dat ik overigens afgekeken heb van Jamie Oliver! Het is supermakkelijk en de smaken zijn veel sterker dan wanneer je de saus mee verwarmt in de pan. Geniet van je snelle noedels!
Recept
Snelle Noedels
4 personen-30 minuten-makkelijk
Ingrediënten
1 pak mie
zonnebloemolie
een bosje wortelen
een bos lente-uien
400 gr kipfilet in blokjes
peper en zout
4 el zoete ketjap
2 el rijstwijn (of sherry)
1 teen knoflook
een stukje gember ter grootte van je duim
1 tl sambal
2 el sesamolie
4 eieren
azijn
Bereiding
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de wortelen schoon en snijd ze vervolgens in dunne plakjes
Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
Zet een wok op het vuur en verwarm hier wat zonnebloemolie in. Doe de kipblokjes in de pan en voeg direct ook peper en zout toe.
Bak dit op hoog vuur snel gaar terwijl je blijft roeren.
Voeg dan de wortel toe en bak die 5 minuten mee.
Maak in een grote schaal de marinade van de zoete ketjap, rijstwijn (of sherry) en 1 teen gehakte knoflook, 1 stukje gehakte gember, sambal en sesamolie.
Hoe pocheer je een ei?
Zet een kleine pan met water op en breng aan de kook.
Doe er een scheutje azijn in. Breek een ei in een schaaltje. Zodra het kookt voeg je het ei toe. Laat 2 minuten doorkoken en haal dan met een spaan uit de pan. Doe dit ook met de andere eieren.
Giet de noedels af en meng ze door de marinade. Voeg de gewokte groenten toe en hussel door elkaar. Verdeel dit over 4 borden en voeg het gepocheerde ei toe. Eet smakelijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.