-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze maandagochtend heb ik een heerlijke snelle vega maaltijdsoep voor je. Ik maakte hem afgelopen vrijdag bij terugkomst van vakantie. Vandaar dat het afgelopen week even heel rustig was in Mijn Hollandse Keuken! De soep is geïnspireerd op de heerlijke Minestronesoep uit Italië. Je kunt hem met verschillende groenten maken, en natuurlijk ook je restjes groenten er voor gebruiken. Ik maakte deze snell soep met een zak voorgesneden groenten. Extra smaak krijgt de soep door de shiitake, een heerlijke en gezonde paddenstoel. Ook de soffritto, tomatensaus met extra smaak van uien, wortel en bleekselderij geeft heerlijk veel smaak aan deze snelle vega maaltijdsoep. Daardoor maakte ik hem zelfs zonder bouillonblokjes. Eet smakelijk en goede start van de werkweek voor iedereen wiens vakantie ook voorbij is.
Recept
Snelle vega maaltijdsoep
4 personen-30 minuten-makkelijk
vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij
Ingrediënten
1/2 zak aardappelblokjes
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
zout en peper
olijfolie
een bakje shiitake
een zak Italiaanse groenten van 450 gr
een pak soffritto (Heinz)
250 ml water
2 el Italiaanse kruiden
1 laurierblad
veel oude kaas, geraspt

shiitake
Bereiding
Neem een grote pan, zet die op een middelhoog vuur en doe daar een goede scheut olijfolie in. Fruit hierin de aardappelblokjes en uien een paar minuten zachtjes. Breng dit op smaak met zout en peper.
Snijd de shiitake in stukjes.Voeg vervolgens de knoflook en de shiitake toe aan de aardappelblokjes en ui in de pan. Roer goed door en laat het 5 minuten garen.
Voeg dan de groenten uit de zak, het laurierblad en de Italiaanse kruiden toe. Mix goed met de rest en laat een minuutje garen.
Doe dan de tomatensaus (soffritto) erbij en het water. Breng dit alles aan de kook.
Voeg tenslotte een handvol geraspte oude kaas toe en eventueel wat goede olijfolie.
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer er lekker stokbrood bij.
Hou je van zout? Dan kun je samen met de soffritto een blokje bouillon toevoegen.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.