-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze maandagochtend heb ik een heerlijke snelle vega maaltijdsoep voor je. Ik maakte hem afgelopen vrijdag bij terugkomst van vakantie. Vandaar dat het afgelopen week even heel rustig was in Mijn Hollandse Keuken! De soep is geïnspireerd op de heerlijke Minestronesoep uit Italië. Je kunt hem met verschillende groenten maken, en natuurlijk ook je restjes groenten er voor gebruiken. Ik maakte deze snell soep met een zak voorgesneden groenten. Extra smaak krijgt de soep door de shiitake, een heerlijke en gezonde paddenstoel. Ook de soffritto, tomatensaus met extra smaak van uien, wortel en bleekselderij geeft heerlijk veel smaak aan deze snelle vega maaltijdsoep. Daardoor maakte ik hem zelfs zonder bouillonblokjes. Eet smakelijk en goede start van de werkweek voor iedereen wiens vakantie ook voorbij is.
Recept
Snelle vega maaltijdsoep
4 personen-30 minuten-makkelijk
vegetarisch-lactosevrij-glutenvrij
Ingrediënten
1/2 zak aardappelblokjes
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
zout en peper
olijfolie
een bakje shiitake
een zak Italiaanse groenten van 450 gr
een pak soffritto (Heinz)
250 ml water
2 el Italiaanse kruiden
1 laurierblad
veel oude kaas, geraspt

shiitake
Bereiding
Neem een grote pan, zet die op een middelhoog vuur en doe daar een goede scheut olijfolie in. Fruit hierin de aardappelblokjes en uien een paar minuten zachtjes. Breng dit op smaak met zout en peper.
Snijd de shiitake in stukjes.Voeg vervolgens de knoflook en de shiitake toe aan de aardappelblokjes en ui in de pan. Roer goed door en laat het 5 minuten garen.
Voeg dan de groenten uit de zak, het laurierblad en de Italiaanse kruiden toe. Mix goed met de rest en laat een minuutje garen.
Doe dan de tomatensaus (soffritto) erbij en het water. Breng dit alles aan de kook.
Voeg tenslotte een handvol geraspte oude kaas toe en eventueel wat goede olijfolie.
Verdeel de soep over 4 kommen en serveer er lekker stokbrood bij.
Hou je van zout? Dan kun je samen met de soffritto een blokje bouillon toevoegen.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.