-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Op deze redelijk zonnige maandag maak ik een snelle hartige taart van bladerdeeg. Ik bedacht dat het al lang geleden was dat ik zo’n hartige taart gemaakt heb. Dus ik haalde een recept tevoorschijn voegde er seizoensgroenten aan toe en voilà. Je kunt natuurlijk van de ingrediënten afwijken als je nog wat andere restjes groenten of vlees hebt liggen, die je op deze manier kwijt wil. Wat dat betreft is dit een perfect kliekjes gerecht. En wedden dat de kids deze snelle hartige taart ook lekker vinden! Kun jij vanavond lekker relaxed eten. Gordijnen dicht, kachel en kaarsen aan. Laat de week maar goed beginnen.
Recept
Snelle hartige taart
4 personen – 1 uur – makkelijk
Ingrediënten
- 2 x kant en klaar bladerdeeg van de rol (koeling)
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1/2 pompoen, in blokjes
- 1 kleine knolselderij, in blokjes
- 1 winterpeen, in blokjes
- 200 gr Zeeuws spek, in repen gesneden
- 1 punt brie
- geraspte oude kaas
- peper en zout
Extra: bakplaat, bakpapier

knolselderij
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien.
Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar 2 el olijfolie in. Bak hierin de Zeeuwse spekreepjes zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de uiringen toe en bak 5 minuten zachtjes door. Doe alle groenten erbij en bak een paar minuten mee.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verdeel ze over 2 bakplaten. Of maak er 1 grote taart van als je oven groot genoeg is. Spreid de groenten uit over het deeg.
Snijd de kaas in blokjes en voeg die toe en strooi tenslotte de geraspte kaas en peper, zout erover.
Bak de taart in 30-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.