-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Jaa, ik heb vandaag alvast een lekkere, snelle groente curry voor je. Die kun je heel makkelijk maken van de groenten die je over hebt van de kerst. Ik gebruikte een wortel, een prei en een koolrabi. Die laatste is nu net in het seizoen en redelijk onbekend. Jammer, want dit Hollandse knolletje is heerlijk fris van smaak. Je hoeft hem in principe niet te schillen, maar het kan wel. Uiteraard kun je ook andere groenten gebruiken, maar deze combi is in ieder geval lekker. Je kunt bij de curry eventueel nog wat noten doen en als je van meer pit houdt een gedroogd pepertje. Het is maar net wat jij en je tafelgenoten lekker vinden.
Recept
Snelle groente curry
vegetarisch-glutenvrij-bevat lactose
Ingrediënten
2 el olijfolie
1/2 bakje champignons, gesneden
wortel, in blokjes
prei, in ringen
koolrabi, in blokjes
1 el kerriepoeder
½ tl komijn/djinten
1 tl kurkuma
mespunt cayennepeper
1 ui, gesnipperd
een blikje gepelde tomaten (450 gr)
4 dl yoghurt

koolrabi
Bereiding
Verwarm eerst de olie in een bakpan. Voeg dan de champignons toe en bak deze even goed door. Doe er na een paar minuten ook de groenten bij en hussel even door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer die goed door de groenten. Doe er ook meteen de uien bij.
Voeg er meteen daarna de tomaten uit blik bij. Strooi er naar smaak wat zout en peper toe.
Schenk na een paar minuten de yoghurt erbij en zet het vuur dan laag. Laat alles nog even 10 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn en klaar is je snelle curry.
Wil je nog meer slanke recepten?
Wat denk je van een cursus over gezond en slank koken? Kijk eens bij mijn workshops voor meer info.
Wil je meer weten over koolrabi. Lees dan deze info
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.