smaaktest: Tabouleh van AH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb vandaag een smaaktest: Tabouleh van AH. En ik deel hier vandaag mijn bevindingen met je zodat je straks makkelijker kan kiezen in de winkel. Nu zul je denken dat klinkt niet heel Hollands en dat klopt. Tabouleh, ik heb het ook opgezocht hoor, komt uit de Libanese keuken. Het is een salade bestaande uit:  bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten, overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel. Deze tabouleh van AH bevat ook kikkererwten. Deze tabouleh salade werd ontzettend veel gegeten door collega’s van mij dus ik dacht dat moet ik ook eens proberen. Afijn, hier mijn conclusie over de salade.

Smaaktest: Tabouleh van AH

smaaktest: Tabouleh van AH

Wat koop je?

200 gr tabouleh salade voor €2,79

Ingrediënten: Gekookte bulgur (TARWE), 23% tomaat, 17% kikkererwt, 7% rucola, 6% bosui, 1% citroenschil, rode peper, 1% peterselie, 1% munt, azijn, zout, natuurlijk aroma, Citroen-muntdressing: plantaardige olie (raap, olijf), 20% citroensap, suiker, zout, knoflook, water, 2% munt, azijn, 1% citroenschil, zwarte peper.

Allergie-informatie: bevat tarwegluten.

 

De verpakking

Dit is dus de verpakking van de tabouleh. Het is geen groot bakje, wat dat betreft gaat het makkelijk mee in je werktas. Het bakje is ongeveer voor de helft gevuld en oogt daardoor niet als heel veel. Eenmaal in een schaaltje overgedaan viel dat eerlijk gezegd wel mee. Toch nam ik er een halve avocado bij omdat ik bang was anders niet genoeg gegeten te hebben. En dan ga je ’s middags snaaien en dat probeer ik dus graag te voorkomen.

De inhoud

Alle groenten zijn klein gesneden en dat is lekker bij de redelijk fijne bulgur. Simpelweg omdat groenten die dezelfde grootte hebben lekkerder wegeten dan groenten van verschillende grootte. Het klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Mondbeleving noemen chefkoks dat. De kikkeren vallen daardoor ietwat uit de toon, want die zijn een stuk groter en dat eet dus een beetje raar.

De smaak

De smaak van de salade komt vooral uit de los bijgeleverde citroen-munt dressing. Deze wordt wel volledig overheerst door de munt en daar moet je dus van houden. Het frisse van de citroen proefde ik nauwelijks. Voordeel van deze salade vind ik wel dat ik niet het idee heb dat ik weer een berg suiker zit te eten zoals bij de grote bakken kant en klare salade van AH waar altijd een veel te zoete dressing bij zit. Verder is de dressing wel essentieel bij deze salade, want je hebt het idee dat het anders een beetje een droge salade is. Dat komt vooral door de bulgur en de kikkererwten.

Voedingswaarden Tabouleh AH

Deze waarden gelden voor het onbereide product:

Let op in totaal gaat het om 200 gram. Alle cijfers hieronder maal 2 dus!

 

Per 100 Gram.
Energie 520 kJ (125 kcal)
Vet 6 g
Waarvan verzadigd 0.6 g
Waarvan enkelvoudig onverzadigd 3.5 g
Waarvan meervoudig onverzadigd 1.5 g
Koolhydraten 13 g
Waarvan suikers 2.5 g
Voedingsvezel 3.5 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 0.5 g

Conclusie van de smaaktest: Tabouleh van AH

Mijn collega’s eten de salade vooral omdat ze hem er wat gezonder uit vinden zien dan de grote salades. En de bulgur en kikkererwten zijn hippe ingrediënten. Aangezien er geen berg suiker in zit (nog wel 2,5 gram) zoals bij de grote salades is het zeker een gezondere salade. Wat dat betreft een aanrader. Toch zitten er ook maar weinig echte groenten in de salade.

Voor menigeen is de salade echt een tussendoortje of bijgerecht bij je lunch. Van alleen deze salade als lunch kom je de middag naar mijn idee niet door.

De smaak van de salade wordt overheerst door de munt uit de bijgeleverde saus.

Zin in een makkelijke zelfgemaakte seizoens-salade?

Maak dan eens deze heerlijke variant die ik onlangs postte.

Goede start saladebowl

 

TG Facebook Comments

10.03.2018
Geplaatst in productinfo
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.