-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een smaaktest: Tabouleh van AH. En ik deel hier vandaag mijn bevindingen met je zodat je straks makkelijker kan kiezen in de winkel. Nu zul je denken dat klinkt niet heel Hollands en dat klopt. Tabouleh, ik heb het ook opgezocht hoor, komt uit de Libanese keuken. Het is een salade bestaande uit: bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten, overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel. Deze tabouleh van AH bevat ook kikkererwten. Deze tabouleh salade werd ontzettend veel gegeten door collega’s van mij dus ik dacht dat moet ik ook eens proberen. Afijn, hier mijn conclusie over de salade.
Smaaktest: Tabouleh van AH
Wat koop je?
200 gr tabouleh salade voor €2,79
Ingrediënten: Gekookte bulgur (TARWE), 23% tomaat, 17% kikkererwt, 7% rucola, 6% bosui, 1% citroenschil, rode peper, 1% peterselie, 1% munt, azijn, zout, natuurlijk aroma, Citroen-muntdressing: plantaardige olie (raap, olijf), 20% citroensap, suiker, zout, knoflook, water, 2% munt, azijn, 1% citroenschil, zwarte peper.
Allergie-informatie: bevat tarwegluten.
De verpakking
Dit is dus de verpakking van de tabouleh. Het is geen groot bakje, wat dat betreft gaat het makkelijk mee in je werktas. Het bakje is ongeveer voor de helft gevuld en oogt daardoor niet als heel veel. Eenmaal in een schaaltje overgedaan viel dat eerlijk gezegd wel mee. Toch nam ik er een halve avocado bij omdat ik bang was anders niet genoeg gegeten te hebben. En dan ga je ’s middags snaaien en dat probeer ik dus graag te voorkomen.
De inhoud
Alle groenten zijn klein gesneden en dat is lekker bij de redelijk fijne bulgur. Simpelweg omdat groenten die dezelfde grootte hebben lekkerder wegeten dan groenten van verschillende grootte. Het klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Mondbeleving noemen chefkoks dat. De kikkeren vallen daardoor ietwat uit de toon, want die zijn een stuk groter en dat eet dus een beetje raar.
De smaak
De smaak van de salade komt vooral uit de los bijgeleverde citroen-munt dressing. Deze wordt wel volledig overheerst door de munt en daar moet je dus van houden. Het frisse van de citroen proefde ik nauwelijks. Voordeel van deze salade vind ik wel dat ik niet het idee heb dat ik weer een berg suiker zit te eten zoals bij de grote bakken kant en klare salade van AH waar altijd een veel te zoete dressing bij zit. Verder is de dressing wel essentieel bij deze salade, want je hebt het idee dat het anders een beetje een droge salade is. Dat komt vooral door de bulgur en de kikkererwten.
Voedingswaarden Tabouleh AH
Deze waarden gelden voor het onbereide product:
Let op in totaal gaat het om 200 gram. Alle cijfers hieronder maal 2 dus!
Per 100 Gram. | |
---|---|
Energie | 520 kJ (125 kcal) |
Vet | 6 g |
Waarvan verzadigd | 0.6 g |
Waarvan enkelvoudig onverzadigd | 3.5 g |
Waarvan meervoudig onverzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 13 g |
Waarvan suikers | 2.5 g |
Voedingsvezel | 3.5 g |
Eiwitten | 3.5 g |
Zout | 0.5 g |
Conclusie van de smaaktest: Tabouleh van AH
Mijn collega’s eten de salade vooral omdat ze hem er wat gezonder uit vinden zien dan de grote salades. En de bulgur en kikkererwten zijn hippe ingrediënten. Aangezien er geen berg suiker in zit (nog wel 2,5 gram) zoals bij de grote salades is het zeker een gezondere salade. Wat dat betreft een aanrader. Toch zitten er ook maar weinig echte groenten in de salade.
Voor menigeen is de salade echt een tussendoortje of bijgerecht bij je lunch. Van alleen deze salade als lunch kom je de middag naar mijn idee niet door.
De smaak van de salade wordt overheerst door de munt uit de bijgeleverde saus.
Zin in een makkelijke zelfgemaakte seizoens-salade?
Maak dan eens deze heerlijke variant die ik onlangs postte.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.