-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb vandaag een recept met een heel bijzondere groente: schorseneren. Ik maakte ze met eenn kaassaus, naar een recept dat ik vond in een jaren ’70 moestuinboek. Het is lekker makkelijk te maken en een prima manier om kennis te maken met deze zeer gezonden groente. Leg ik je meteen uit hoe je hem het makkelijkst kunt bewerken. O, ja en je weet het nog he? Een kilozak Schorseneren koop je al voor maar € 1,50.
Recept
Schorseneren in kaassaus
4 personen-20 minuten-makkelijk
Ingrediënten
500 gr schorseneren
azijn
1 sjalotje
roomboter
bloem
oude kaas
peper en zout
extra: keuken handschoenen

Jaren ’70 recept schorseneren
Bereiding
Was eerst de stengels. Kijk wel uit, want er zit een heleboel zand aan, dus voor je het weet ligt je aanrecht vol met zand.
Trek vervolgens een paar plastic handschoenen aan en houd je dunschiller in de aanslag. Schil de schorseneren. Volgens sommigen is dat lastig, maar ik vond het super easy. Er kwam ook geen sap uit zoals voorspeld was, maar plakken doen ze wel en dat gaat echt aan je handen zitten. Wees dus gewaarschuwd.
Ik legde de schorseneren even in een bak water. Die kleurde al gauw oranje. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid ijzer in de groente. Daarna sneed ik de stengels in stukjes, deed ze in een pan water waar ik een scheutje azijn aan toevoegde.
Laat dit alles zo’n 10 minuten koken.
Snipper ondertussen het sjalotje.
Zet het vuur uit en bewaar de hele pan.
Zet dan een kleine pan op een laag vuur en smelt daar 25 gram roomboter in. Voeg de sjalot-snippers toe en bak even zachtjes mee. Voeg dan 20 gram bloem toe en roer goed door elkaar. Laat dit goedje even bakken. Voeg na een paar minuten wat van het kookvocht toe, roer goed en voeg nog wat toe. Net zo lang tot je de gewenst dikte voor je saus hebt.
Pak tenslotte een stuk oude kaas en rasp die boven de pan. Roer goed door en proef of er genoeg kaas in zit. En dan ben je klaar. Je kunt het eten met een stukje vlees en piepers.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
Of wil je iemand een kookboek cadeau doen
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of schrijf je in voor de workshop Conserveren op 24 maart!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.