Ik heb zo op de zondagavond nog een heerlijk vullende salade van schorseneren met spinazie voor je. Begin dit jaar schreef ik over hoe ondergewaardeerd schorseneren in onze keuken zijn. Daar kwamen aardig wat reacties op, vooral van moestuinierders die vertelden dat de plant ook best lastig te kweken is. Maar het recept vond gretig aftrek, dus dook ik nogmaals de keuken in met de schorseneer en bedacht een lekkere salade. Die zijn bij mij altijd favoriet. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een goede salade kun je alle kanten op. Ik combineer de schorseneren hier met spinazie en met dille. Lekker veel vitaminen dus. Best apart ook deze combi, maar het pakte echt heerlijk uit. 

 

Recept

Salade van schorseneren 

met spinazie

2 personen-makkelijk-20 minuten

Salade van schorseneer en spinazie

Ingrediënten

250 gr schorseneren

200 gr spinazie

bosje dille

oude kaas

2 bosuien

3 el olijfolie

1 tl mosterd

1 el azijn

schorseneren

schorseneren ongeschild

Bereiding

Was eerst de stengels. Kijk wel uit, want er zit een heleboel zand aan, dus voor je het weet ligt je aanrecht vol met zand.

Trek vervolgens een paar plastic handschoenen aan en houd je dunschiller in de aanslag. Schil de schorseneren. Volgens sommigen is dat lastig, maar ik vond het super easy. Er kwam ook geen sap uit zoals voorspeld was, maar plakken doen ze wel en dat gaat echt aan je handen zitten. Wees dus gewaarschuwd.

Ik legde de schorseneren even in een bak water. Die kleurde al gauw oranje. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid ijzer in de groente. Daarna sneed ik de stengels in stukjes, deed ze in een pan water waar ik een scheutje azijn aan toevoegde.

Laat dit alles zo’n 10 minuten koken.

Haal de pan met schorseneren van het vuur. Giet het water af en overgiet de schorseneren meteen met koud water. Zet dit even weg om af te koelen.

Was ondertussen de spinazie en snipper de bosuien. Was ook de dille en hak de dille fijn. Doe alles bi elkaar in een grote schaal.

Meng in een kleine kom de olijfolie, mosterd en azijn. Roer goed door elkaar en houd even apart.

Meng nu de lauwwarme schorseneren door de spinazie en dille. Rasp hier lekker veel oude kaas overheen. Meng goed door elkaar en druppel er tenslotte de dressing overheen. Serveer je salade van schorseneren met spinazie direct.

Salade van schorseneer en spinazie

Wil j meer weten over schorseneren? Check dan dit artikel dat ik er over schreef.

TG Facebook Comments

28.01.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.