-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb zo op de zondagavond nog een heerlijk vullende salade van schorseneren met spinazie voor je. Begin dit jaar schreef ik over hoe ondergewaardeerd schorseneren in onze keuken zijn. Daar kwamen aardig wat reacties op, vooral van moestuinierders die vertelden dat de plant ook best lastig te kweken is. Maar het recept vond gretig aftrek, dus dook ik nogmaals de keuken in met de schorseneer en bedacht een lekkere salade. Die zijn bij mij altijd favoriet. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een goede salade kun je alle kanten op. Ik combineer de schorseneren hier met spinazie en met dille. Lekker veel vitaminen dus. Best apart ook deze combi, maar het pakte echt heerlijk uit.
Recept
Salade van schorseneren
met spinazie
2 personen-makkelijk-20 minuten
Ingrediënten
250 gr schorseneren
200 gr spinazie
bosje dille
oude kaas
2 bosuien
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el azijn

schorseneren ongeschild
Bereiding
Was eerst de stengels. Kijk wel uit, want er zit een heleboel zand aan, dus voor je het weet ligt je aanrecht vol met zand.
Trek vervolgens een paar plastic handschoenen aan en houd je dunschiller in de aanslag. Schil de schorseneren. Volgens sommigen is dat lastig, maar ik vond het super easy. Er kwam ook geen sap uit zoals voorspeld was, maar plakken doen ze wel en dat gaat echt aan je handen zitten. Wees dus gewaarschuwd.
Ik legde de schorseneren even in een bak water. Die kleurde al gauw oranje. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid ijzer in de groente. Daarna sneed ik de stengels in stukjes, deed ze in een pan water waar ik een scheutje azijn aan toevoegde.
Laat dit alles zo’n 10 minuten koken.
Haal de pan met schorseneren van het vuur. Giet het water af en overgiet de schorseneren meteen met koud water. Zet dit even weg om af te koelen.
Was ondertussen de spinazie en snipper de bosuien. Was ook de dille en hak de dille fijn. Doe alles bi elkaar in een grote schaal.
Meng in een kleine kom de olijfolie, mosterd en azijn. Roer goed door elkaar en houd even apart.
Meng nu de lauwwarme schorseneren door de spinazie en dille. Rasp hier lekker veel oude kaas overheen. Meng goed door elkaar en druppel er tenslotte de dressing overheen. Serveer je salade van schorseneren met spinazie direct.
Wil j meer weten over schorseneren? Check dan dit artikel dat ik er over schreef.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.