-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb zo op de zondagavond nog een heerlijk vullende salade van schorseneren met spinazie voor je. Begin dit jaar schreef ik over hoe ondergewaardeerd schorseneren in onze keuken zijn. Daar kwamen aardig wat reacties op, vooral van moestuinierders die vertelden dat de plant ook best lastig te kweken is. Maar het recept vond gretig aftrek, dus dook ik nogmaals de keuken in met de schorseneer en bedacht een lekkere salade. Die zijn bij mij altijd favoriet. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een goede salade kun je alle kanten op. Ik combineer de schorseneren hier met spinazie en met dille. Lekker veel vitaminen dus. Best apart ook deze combi, maar het pakte echt heerlijk uit.
Recept
Salade van schorseneren
met spinazie
2 personen-makkelijk-20 minuten
Ingrediënten
250 gr schorseneren
200 gr spinazie
bosje dille
oude kaas
2 bosuien
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el azijn

schorseneren ongeschild
Bereiding
Was eerst de stengels. Kijk wel uit, want er zit een heleboel zand aan, dus voor je het weet ligt je aanrecht vol met zand.
Trek vervolgens een paar plastic handschoenen aan en houd je dunschiller in de aanslag. Schil de schorseneren. Volgens sommigen is dat lastig, maar ik vond het super easy. Er kwam ook geen sap uit zoals voorspeld was, maar plakken doen ze wel en dat gaat echt aan je handen zitten. Wees dus gewaarschuwd.
Ik legde de schorseneren even in een bak water. Die kleurde al gauw oranje. Waarschijnlijk door de grote hoeveelheid ijzer in de groente. Daarna sneed ik de stengels in stukjes, deed ze in een pan water waar ik een scheutje azijn aan toevoegde.
Laat dit alles zo’n 10 minuten koken.
Haal de pan met schorseneren van het vuur. Giet het water af en overgiet de schorseneren meteen met koud water. Zet dit even weg om af te koelen.
Was ondertussen de spinazie en snipper de bosuien. Was ook de dille en hak de dille fijn. Doe alles bi elkaar in een grote schaal.
Meng in een kleine kom de olijfolie, mosterd en azijn. Roer goed door elkaar en houd even apart.
Meng nu de lauwwarme schorseneren door de spinazie en dille. Rasp hier lekker veel oude kaas overheen. Meng goed door elkaar en druppel er tenslotte de dressing overheen. Serveer je salade van schorseneren met spinazie direct.
Wil j meer weten over schorseneren? Check dan dit artikel dat ik er over schreef.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.