-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag een heel simpel, maar oh zo lekker receptje voor het weekeinde; mini saucijzenbroodjes! Heerlijk bij de lunch of om mee te nemen onderweg. Koop voor je zelfgemaakte saucijzenbroodjes het liefst biologische varkensvlees-saucijzen. Waarom? Dat vertel ik je in onderstaand artikel, want ik vind het zorgwekkend hoe weinig wij consumenten voorgelicht worden over de vleesindustrie. Niet alleen wat betreft de omstandigheden waarin we de dieren fokken, maar ook de hoeveelheden ongezond nepvlees die er in producten als kant en klare saucijzenbroodjes zitten. Het probleem is dat de gehaktvulling gemaakt is van het goedkoopst mogelijke slachtafval, ook wel separatorvlees genoemd. Het is het laatste beetje vlees dat aan het bot zit. Maar de fabrikant mag het gewoon gehakt noemen. En waarschijnlijk voel je ook vaak wat tussen je tanden knarsen als je zo’n kant en klaar ding uit een plastic verpakking eet? Dat komt omdat ze dit vlees van het bot afschrapen en dan gaan er ook botsplinters mee. Tja, het is maar dat je het weet. Dus over dat extra calorietje zou ik maar minder inzitten. Als je voor de rest gezond eet, is dat geen probleem. Maar dat goedkope slachtafval vol zout en foute E-nummers om ze lang houdbaar te maken…..bah.
Recept mini saucijzenbroodjes
8 stuks – 30 minuten – supermakkelijk
Ingrediënten
4 varkensvlees-saucijzen, liefst biologisch
4 plakken bladerdeeg
1 el paprikapoeder
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
1 el gedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
1 sjalotje, heel fijngehakt
1 teen knoflook, heel fijngehakt
peper en zout
1 ei, ook liefst biologisch
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal het bladerdeeg uit de diepvries
Haal het vlees uit de worstjes door er aan een kant in te knijpen.
Mix het vlees met de kruiden, de gedroogde tomaatjes, het fijngehakte sjalotje en knoflook.
Kluts het ei los in een kommetje.
Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en rol ze met een deegroller ietsje platter.
Neem 1 el van het vleesmengsel en verdeel die over het midden van het bladerdeeg.
Rol het bladerdeeg op en bestrijk de bovenkant met wat ei.
Zet de broodjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Voilà, een schaal vol lekkere mini saucijzenbroodjes.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.