juli saladeHet is nog heel mooi weer vandaag. Prima temperaturen dus voor deze juli salade. Hij zit vol Hollandse vitaminen en is ideaal voor een drukke zomeravond als je niet echt tijd hebt om te koken zoals ik gisteravond. En in de drukke periode voor de vakantie is het ook heerlijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Dat schiet er bij mij een beetje doorheen op het moment dus zo’n saladedag is ideaal om weer bij te tanken en je lijf blij te maken met vitaminen en vezels. Dus heb je ook even geen tijd vanavond, maak een lekkere makkelijke Hollandse salade.

recept

Juli salade

4 personen-30 minuten-makkelijk

glutenvrij-bevat vlees-lactose 

juli salade

Ingrediënten

4 eieren, gekookt

1 broccoli

250 gr rucola

1 paprika, in reepjes gesneden

250 gr gekookte krieltjes

een bakje cherrytomaatjes, gewassen

2 lente uien in reepjes van 3 cm gesneden.

200 gr jong belegen kaas in blokjes

200 gr gerookte kip

dressing:

6 el olijfolie

2 el balsamico azijn

 

 

Bereiding

Was eerst  de krieltjes en snijd deze doormidden. Was dan ook de broccoli en verdeel deze in roosjes.

Zet vervolgens een pan water op en breng deze aan de kook. Kook hierin de eieren in 6 minuten. Zet het vuur dan uit en laat de eieren afkoelen buiten de pan.

Zet nog een pan water op het vuur en blancheer daarin de krieltjes een minuut of 5. Haal ze uit de pan en blancheer daarna de broccoliroosjes 2-3 minuten. Haal ook die uit de pan en laat afkoelen. Gooi het gekookte water weg.

Snijd de gerookte kip in stukjes. Halveer ook de cherry tomaatjes.

Pel dan de eieren en snijd ze in vieren.

Zet vier borden klaar. Verdeel eerst de rucola en dan de krieltjes en broccoliroosjes. Daarna de  stukjes kip, paprika, lente ui, kaasblokjes en tomaatjes. Doe daar de stukjes ei overheen. Meng de olie en de balsamico azijn en sprenkel de dressing over de salade.

juli salade

TG Facebook Comments

04.07.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.