Bestel Het Hollands Maandkookboek
Welkom in mijn Hollandse keuken
Makkelijk en betaalbaar koken met de lekkerste, verse Hollandse producten.
Kookworkshops 2019
De workshop Conserveren is er weer!
We gaan de hele middag aan de slag op Hoeve Ravenstein in Baarn, je krijgt een lekkere lunch, koffie en thee en je neemt je zelfgemaakte potjes mee naar huis! De data zijn zaterdag:
- 13 april
- 22 juni
- 13 juli
- 21 september
Start workshop melkzuur-fermentatie!
Deze is voortaan op de woensdagavond bij de Smaak van Echt in Baarn van 19.30-21.00 uur. Leer alles over fermenteren en zuurkool, kimchi en zachte kaas maken! De data zijn:
- 20 maart
- 17 april
- 15 mei
- 19 juni
- 17 juli
- 18 september
- 16 oktober
- 13 november
Geef je op via:
Hi, ik ben Annemieke
Auteur van Het Hollands Maandkookboek en werkzaam bij televisie. Ik heb een man en een zoon en ik kook bijna elke dag voor hen. Het liefst zo gezond mogelijk. En dus volgde ik braaf alle dure en ingewikkelde eettrends die foodgoeroes ons voorschrijven. Tot ik daar twee jaar geleden schoon genoeg van kreeg. Gezond en duurzaam eten moest makkelijker kunnen en daarom ontwikkelde ik een eigen kookmethode om zowel gezond, betaalbaar als duurzaam te koken. Daarover schrijf ik in mijn kookboek en hier op dit blog. Ik geef je niet alleen recepten, maar allerlei informatie en mijn mening over ons voedsel zodat jij elke dag een weloverwogen keuze kunt maken wat je wel en niet eet.
Gratis lekkere post!
Vind hier het recept dat je zoekt!
Facebook
Instagram
Volg Mijn Hollandse Keuken
Verskalender van deze maand
Groenten
Aardappel
Aardpeer
Boerenkool
Bosui
Broccoli
Chinese kool
Knolselderij
Koolraap
Pastinaak
Palmkool
Peen
Pompoen
Postelein
Prei
Raapjes
Radijs
Rammenas
Rettich
Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Spitskool
Spruitjes
Witlof
Witte kool
Fruit:
Appels
PerenTags
Alkmaars ontzet Amsterdams appel bier bloemkool Blote billetjes in het gras boemboe nasi boerenkool broodje Cevapcici citroenmelisse courgette gebakken courgette Geroosterde groenten met brood Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi granola groenten in tomatensaus groentewok hangop Hoeve Ravenstein hutspot kastanjekoeken kastanjes knolselderij koekjes kruiden kruidkoek lasagne muffins nasikruidenmix Pasta Piccalilly Pizza met kaas salade salie snijbonen schotel soep spek en balsamico azijn suikervrij tomaten wecktips wortel zure bommen zuurkool met kaassausMijn favorieten
Populaire berichten & pagina’s
-
Zie hier de recenste berichten
- Peren-speculaascake februari 22, 2019
- Schorseneren in kaassaus februari 20, 2019
- Zelf visbouillon maken februari 18, 2019
Archief
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Het is nog heel mooi weer vandaag. Prima temperaturen dus voor deze juli salade. Hij zit vol Hollandse vitaminen en is ideaal voor een drukke zomeravond als je niet echt tijd hebt om te koken zoals ik gisteravond. En in de drukke periode voor de vakantie is het ook heerlijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Dat schiet er bij mij een beetje doorheen op het moment dus zo’n saladedag is ideaal om weer bij te tanken en je lijf blij te maken met vitaminen en vezels. Dus heb je ook even geen tijd vanavond, maak een lekkere makkelijke Hollandse salade.
recept
Juli salade
4 personen-30 minuten-makkelijk
glutenvrij-bevat vlees-lactose
Ingrediënten
4 eieren, gekookt
1 broccoli
250 gr rucola
1 paprika, in reepjes gesneden
250 gr gekookte krieltjes
een bakje cherrytomaatjes, gewassen
2 lente uien in reepjes van 3 cm gesneden.
200 gr jong belegen kaas in blokjes
200 gr gerookte kip
dressing:
6 el olijfolie
2 el balsamico azijn
Bereiding
Was eerst de krieltjes en snijd deze doormidden. Was dan ook de broccoli en verdeel deze in roosjes.
Zet vervolgens een pan water op en breng deze aan de kook. Kook hierin de eieren in 6 minuten. Zet het vuur dan uit en laat de eieren afkoelen buiten de pan.
Zet nog een pan water op het vuur en blancheer daarin de krieltjes een minuut of 5. Haal ze uit de pan en blancheer daarna de broccoliroosjes 2-3 minuten. Haal ook die uit de pan en laat afkoelen. Gooi het gekookte water weg.
Snijd de gerookte kip in stukjes. Halveer ook de cherry tomaatjes.
Pel dan de eieren en snijd ze in vieren.
Zet vier borden klaar. Verdeel eerst de rucola en dan de krieltjes en broccoliroosjes. Daarna de stukjes kip, paprika, lente ui, kaasblokjes en tomaatjes. Doe daar de stukjes ei overheen. Meng de olie en de balsamico azijn en sprenkel de dressing over de salade.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.