Pastasalade met raapstelen
Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijke pastasalade voor je. Deze keer een pastasalade met raapstelen. Als er één groente een echte lentebode is dan zijn het wel de Raapstelen. Het is eigenlijk de eerste groente die in het voorjaar van de koude grond komt. Daarna volgen pas spinazie en andijvie. Raapstelen zijn lang niet bij iedereen bekend. Toch vind je deze oerhollandse groente nu volop bij de groenteboer. Ze worden ook wel ‘keeltjes’ genoemd en zijn grappig genoeg het jonge loof van een andere Hollandse groente; de meiknol. De groente zit boordevol ijzer, vitamine C en foliumzuur! Dus supergezond! 

     Recept

 pastasalade met raapstelen

Ingrediënten

500 gr pasta naar keuze

2 bosjes raapstelen

1 bakje kerstomaatjes

1/2 bos wortelen

1 ui

3 zongedroogde tomaten uit een potje

stukje oude kaas, geraspt

250 gr gerookte kipfilet in blokjes

olijfolie, extra vierge

balsamico azijn

 

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna afkoelen onder koud stromend water en zet even weg.

Was de rest van de groenten, snijd ze klein en meng ze door de koude pasta.

Voeg ook de kaas en kipfilet toe.

Maak tenslotte een dressing van 6 el olijfolie en 2 el balsamico azijn. Meng ze goed en voeg ze toe aan de salade.

Klaar ben je. Eet smakelijk

raapstelen

 

TIP:

Let er bij de aankoop wel op dat de Raapstelen er fris uitzien en geen verlepte blaadjes hebben. Dat smaakt echt minder lekker en is dus zonde van je aankoop. Je kunt raapsteeltjes niet heel lang bewaren, maximaal 3 dagen in de koelkast. Let wel Raapstelen bevatten net als spinazie nitraten. Dus warm de groente liever niet op!

Pastasalade met raapstelen

 

TG Facebook Comments

28.05.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.