Bestel Het Hollands Maandkookboek
Welkom in mijn Hollandse keuken
Makkelijk en betaalbaar koken met de lekkerste, verse Hollandse producten.
Kookworkshops 2019
De workshop Conserveren is er weer!
We gaan de hele middag aan de slag op Hoeve Ravenstein in Baarn, je krijgt een lekkere lunch, koffie en thee en je neemt je zelfgemaakte potjes mee naar huis! Kosten €64,95 De data zijn zaterdag:
- 16 november Extra workshop datum!
- Er is nog een datum toegevoegd dit jaar. Op verzoek is er op 16 november nog een workshop Conserveren. Er zijn nog 4 plekjes vrij!
Workshop Verse pasta maken NIEUWE DATUM
Leer 3 soorten pastadeeg maken, diverse pastavormen maken, pasta vullen en bijpassende sauzen maken. Dan leg ik je ook uit waarom Italianen zelfs pasta-wetten hebben. We eten de pasta gezamenlijk op en na afloop krijg je mijn kookboek mee naar huis. Alles incl. voor €64,95. Lokatie Hoeve Ravenstein in Baarn. Datum: 7 december Let op er zijn nog maar enkele plekjes vrij!
NIEUW-NIEUW-NIEUW-NIEUW
Workshop melkzuur-fermentatie!
Leer tijdens een gezellige avond bij de Smaak van Echt alles over de fermentatie van melkzuur in groente en zuivel.We maken samen zuurkool, kimchi en zachte kaas!
- 13 november
Hi, ik ben Annemieke
Auteur van Het Hollands Maandkookboek en werkzaam bij televisie. Ik heb een man en een zoon en ik kook bijna elke dag voor hen. Het liefst zo gezond mogelijk. En dus volgde ik braaf alle dure en ingewikkelde eettrends die foodgoeroes ons voorschrijven. Tot ik daar twee jaar geleden schoon genoeg van kreeg. Gezond en duurzaam eten moest makkelijker kunnen en daarom ontwikkelde ik een eigen kookmethode om zowel gezond, betaalbaar als duurzaam te koken. Daarover schrijf ik in mijn kookboek en hier op dit blog. Ik geef je niet alleen recepten, maar allerlei informatie en mijn mening over ons voedsel zodat jij elke dag een weloverwogen keuze kunt maken wat je wel en niet eet.
Vind hier het recept dat je zoekt!
Instagram
Volg Mijn Hollandse Keuken
Verskalender van deze maand
Groenten
Aardappel
Aardpeer
Andijvie
Bloemkool
Boerenkool
Bosui
Broccoli
Chinese kool
Knolselderij
Koolraap
Palmkool
Pastinaak
Peen
Pompoen
Postelein
Prei
Raapjes
Rammenas
Rettich
Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Spitskool
Spruitjes
Ui
Witlof
Witte kool
Wortel
Fruit:
Appels
PerenTags
aardbeientaart Amsterdams ansjovis appel bloemkool Blote billetjes in het gras boerenkool bospeen citroenmelisse courgette gebakken courgette gepofte aardappel Geroosterde groenten met brood Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi granola groenten in tomatensaus groentewok hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kastanjekoeken kastanjes kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek lasagne muffins Pasta Piccalilly pompoen ravioli salade salie scones soep spinazie suikervrij tomaten wortel zure bommenMijn favorieten
-
Zie hier de recenste berichten
- Kophaas met kapucijners december 10, 2019
- Stoofvlees in bockbier december 6, 2019
- Spaghetti-pompoen ovengerecht december 2, 2019
Archief
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Jippie, ik heb hier een lekkere Hollandse bonensalade! Boordevol vitaminen en smaak. Want, er is niks zo lekker dan heerlijke boontjes van het Hollandse land. Dat is echt heel wat anders dan in de winter bonen eten van heel ver weg. Bovendien zul je bonen misschien niet zo gauw in een salade eten. Behalve dan in een salade Niçoise. En laat die salade me de afgelopen vakantie nu geïnspireerd hebben om deze bonensalade te maken. Ik zeg doe er je voordeel mee!
Recept
Bonensalade
Ingrediënten:
200 gram sperziebonen
200 gram snijbonen
100 gr verse doperwtjes of uit de diepvries
bakje cherrytomaten of 2 grote tomaten
75 gram rucola
100 gr belegen kaas, geraspt
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 tl mosterd
1 el gehakte bieslook

Snijbonen
Bereiding:
Was de sperzieboontjes en snijbonen. Haal de uiteinden van de sperzieboontjes en snijbonen af. Snijd de boontjes in tweeën en hak de snijbonen in stukjes. Of maal ze met een handig molentje.
Kook de sperziebonen en snijbonen in 3 minuten beetgaar in water met wat zout.
Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
Kook ook de doperwtjes in1- 2 minuten beetgaar in kokend water
Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden of snijd de tomaten in blokjes
Was de rucola en laat uitlekken
Meng de olie, azijn en mosterd voor de dressing.
Meng alle bonen, peultjes en tomaten met de dressing door elkaar.
Verdeel de rucola over borden. Schep de bonensalade erop en verdeel de belegen kaas erover.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.