-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Hier is een lekker makkelijk weekend maaltijdsalade boordevol vitaminen voor je. Zo ga je lekker en gezond het weekeinde in. Bovendien heb je er lekker weinig werk aan. Want wie heeft er nou zin om op vrijdagavond lang in de keuken te staan. En met al die lekkere verse Hollandse vitaminen is het bepaald geen straf om salade te eten. Hhhmm de boontjes, bleekselderij en komkommer zijn heerlijk in het seizoen en smaken daardoor veel lekkerder vers. En aangezien het weer niet helemaal meewerkt. Deze weekend maaltijdsalade kun je gewoon voor de tv opeten. Stokbroodje erbij en klaar ben je. Ik zou zeggen, geniet er van! Recept
weekend maaltijdsalade
2 personen – 30 minuten – super makkelijk
Ingrediënten
1 krop sla
250 gr aardappels
250 gr boontjes
2 eieren
1/2 komkommer
2 stengels bleekselderij
2 el zwarte olijven
paar takjes dille
2,5 dl yoghurt
2 el mayonaise
1 dl olijfolie
2 blikjes tonijn
peper en zout
Bereiding
Was de sla en droog die. Vul een grote schaal met de sla.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de boontjes en snijd de uiteinden af.
Zet twee pannen water op. Doe in de ene de eieren en breng ze aan de kook.
Doe in de andere de aardappelen en boontjes en kook 5 minuten door.
Giet beide pannen af en laat even afkoelen.
Snijd de komkommer, olijven en de bleekselderij in plakjes en voeg toe aan de sla.
Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, dille en olijfolie. Meng dit door de sla.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes. Voeg ze toe aan de sla.
Voeg ook de aardappelen en boontjes toe.
Maak de blikjes tonijn open en voeg ze toe.
Hussel alles lekker door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met stokbrood.
Ik at er ook ingemaakte komkommer op azijn bij. Dat recept krijg je binnenkort. Wil je zelf groenten gaan inmaken dit weekeinde, dan kun je ook dit recept eens lezen voor groenten op zoetzuur.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.