salade van pronkersIk heb hier een heerlijke Hollandse salade van pronkers voor je. Nu hoor ik je denken; wat zijn pronkers dan? Nou dat zijn Hollandse snijbonen Maar ze zijn wat steviger en ze hebben meer smaak dan de gewone snijboon. Mijn groenteboer verkoopt ze nu volop. En ze komen ook nog eens van een boer uit ons dorp. Kijk, daar houd ik van! Hoewel ik vroeger als kind nooit dol was op de snijbonen van mijn moeder, vind ik ze nu heerlijk. Dat komt vooral omdat je snijbonen gewoon niet zo ver moet doorkoken. Zo lang de groente nog een lekkere bite heeft, is het zoveel lekkerder. En door die lekkere bite kwam ik op het idee om een pronkers salade te maken. Lekker met paprika, verse Elstar appels, jonge boerenkaas en gekookte ham. Heel simpel, maar echt verrukkelijk! 

Recept

 salade van pronkers

salade van pronkers

Ingrediënten

250 gr pronkers

1 rode paprika

1 appel, Elstar

50 gr jonge boerenkaas, in blokjes

50 gr gekookte ham, in stukjes

2 el yoghurt

1 tl mosterd

1 tl mayonaise

 

pronkers

Pronkers heel

 

snijbonen

Pronkers gesneden

Bereiding

Snijd de pronkers fijn. Je kunt dat met een keukenmachine doen of een snijbonen-snijder zoals hier staat afgebeeld. Je vindt ze vrij makkelijk bij een kringloopwinkel.

Breng een pan water aan de kook en doe hier de gesneden pronkers in. Kook ze 5 minuten.

Giet de pronkers dan af en laat ze meteen afkoelen in een schaal.

Snijd vervolgens de paprika en appel in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pronkers.

Voeg de kaas en hamblokjes toe aan de groenten.

Roer de yoghurt, mosterd en mayonaise door elkaar en meng dit ook door de salade.

Eet smakelijk en geniet van je salade van pronkers!

Heb je zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops

 

 

TG Facebook Comments

22.09.2017
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.