-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijke Hollandse salade van pronkers voor je. Nu hoor ik je denken; wat zijn pronkers dan? Nou dat zijn Hollandse snijbonen Maar ze zijn wat steviger en ze hebben meer smaak dan de gewone snijboon. Mijn groenteboer verkoopt ze nu volop. En ze komen ook nog eens van een boer uit ons dorp. Kijk, daar houd ik van! Hoewel ik vroeger als kind nooit dol was op de snijbonen van mijn moeder, vind ik ze nu heerlijk. Dat komt vooral omdat je snijbonen gewoon niet zo ver moet doorkoken. Zo lang de groente nog een lekkere bite heeft, is het zoveel lekkerder. En door die lekkere bite kwam ik op het idee om een pronkers salade te maken. Lekker met paprika, verse Elstar appels, jonge boerenkaas en gekookte ham. Heel simpel, maar echt verrukkelijk!
Recept
salade van pronkers
Ingrediënten
250 gr pronkers
1 rode paprika
1 appel, Elstar
50 gr jonge boerenkaas, in blokjes
50 gr gekookte ham, in stukjes
2 el yoghurt
1 tl mosterd
1 tl mayonaise

Pronkers heel

Pronkers gesneden
Bereiding
Snijd de pronkers fijn. Je kunt dat met een keukenmachine doen of een snijbonen-snijder zoals hier staat afgebeeld. Je vindt ze vrij makkelijk bij een kringloopwinkel.
Breng een pan water aan de kook en doe hier de gesneden pronkers in. Kook ze 5 minuten.
Giet de pronkers dan af en laat ze meteen afkoelen in een schaal.
Snijd vervolgens de paprika en appel in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pronkers.
Voeg de kaas en hamblokjes toe aan de groenten.
Roer de yoghurt, mosterd en mayonaise door elkaar en meng dit ook door de salade.
Eet smakelijk en geniet van je salade van pronkers!
Heb je zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.