Salade van bietjes met hangopIk heb vandaag een super simpele salade, namelijk een salade van bietjes met hangop. Je hebt nu de heerlijk verse zomerbietjes bij de groenteboer liggen. Vaak met het loof er aan en dat maakt ze extra lekker. Want, zonder loof zijn de bieten meteen wat uitgedroogder. Wil je het jezelf heel makkelijk maken? Dan kun je ook kiezen voor de gekookte bietjes. Ik heb er altijd een pak van in huis, want je kunt ze altijd ergens in verwerken én ze zijn super gezond. Mijn salade van bietjes met hangop past prima bij de bbq. Maar je kunt hem ook maken als lunch. Ik deed er wat chutney bij. Mocht je die niet in huis hebben, geen nood, op mijn blog vind je ook hiervan een recept. Fijne Pinksteren nog!

Recept 

Salade van bietjes met hangop

voor/lunchgerecht-bevat lactose-glutenvrij-vegetarisch

Salade van bietjes met hangop

4 bietjes

1/2 ltr hangop

appelchutney of appelmoes

2 uien, in ringen gesneden

olijfolie

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en doe daar de bietjes in. Breng alles opnieuw aan de kook en kook de bietjes in 15 minuten gaar. Prik met een vork in de bietjes om te weten of ze echt gaar zijn. Spoel de bietjes dan af met koud water en laat ze even afkoelen.

Verhit ondertussen een bakpan en doe daar wat olijfolie in. Boter kan ook hoor! Doe de uiringen erbij en bak deze op een laag vuur in 10 minuten mooi glazig.

Neem nu de bietjes en haal met een mesje de schil van de bietjes af. Snijd de bietjes dan in plakjes en drapeer ze in een rondje op een bord. Verdeel hier de uiringen overheen.

Neem nu de hangop uit de koelkast, maak met 2 lepels mooie bolletjes en garneer de bietjes daarmee. Doe er nog wat appelchutney bij. Rasp evt. nog wat citroenschil boven het bord voor een extra fris smaakje.

Je kunt de salade heerlijk eten bij een gebakken visje, de bbq of als voorgerechtje.

Salade van bietjes met hangop

TG Facebook Comments

21.05.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.