-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een super simpele salade, namelijk een salade van bietjes met hangop. Je hebt nu de heerlijk verse zomerbietjes bij de groenteboer liggen. Vaak met het loof er aan en dat maakt ze extra lekker. Want, zonder loof zijn de bieten meteen wat uitgedroogder. Wil je het jezelf heel makkelijk maken? Dan kun je ook kiezen voor de gekookte bietjes. Ik heb er altijd een pak van in huis, want je kunt ze altijd ergens in verwerken én ze zijn super gezond. Mijn salade van bietjes met hangop past prima bij de bbq. Maar je kunt hem ook maken als lunch. Ik deed er wat chutney bij. Mocht je die niet in huis hebben, geen nood, op mijn blog vind je ook hiervan een recept. Fijne Pinksteren nog!
Recept
Salade van bietjes met hangop
voor/lunchgerecht-bevat lactose-glutenvrij-vegetarisch
4 bietjes
1/2 ltr hangop
appelchutney of appelmoes
2 uien, in ringen gesneden
olijfolie
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe daar de bietjes in. Breng alles opnieuw aan de kook en kook de bietjes in 15 minuten gaar. Prik met een vork in de bietjes om te weten of ze echt gaar zijn. Spoel de bietjes dan af met koud water en laat ze even afkoelen.
Verhit ondertussen een bakpan en doe daar wat olijfolie in. Boter kan ook hoor! Doe de uiringen erbij en bak deze op een laag vuur in 10 minuten mooi glazig.
Neem nu de bietjes en haal met een mesje de schil van de bietjes af. Snijd de bietjes dan in plakjes en drapeer ze in een rondje op een bord. Verdeel hier de uiringen overheen.
Neem nu de hangop uit de koelkast, maak met 2 lepels mooie bolletjes en garneer de bietjes daarmee. Doe er nog wat appelchutney bij. Rasp evt. nog wat citroenschil boven het bord voor een extra fris smaakje.
Je kunt de salade heerlijk eten bij een gebakken visje, de bbq of als voorgerechtje.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.