-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijke salade met aardpeer en kip voor je. Aardperen zijn die kleine bruine knolletjes die je helaas alleen bij de betere groenteboer vindt. Ze heten ook wel topinamboer. Da’s best lastig onthouden, dus we houden het lekker op aardpeer. Het is zo’n vergeten groente, die onder moestuinders heel populair is, maar die de meeste andere mensen amper kennen. Omdat de supermarkt en de gewone groenteboer ze niet verkoopt. Onterecht, want het is een heerlijk knolletje. En ook nog eens supergezond! Je kunt aardperen koken en bakken. Ik bak ze even en doe ze dan in deze heerlijke salade met aardpeer.
Recept
Salade met aardpeer
2 personen – 30 minuten- makkelijk
Ingrediënten:
4 aardperen
100 gr kiprollade
200 gr veldsla
4 el broodkruim
1 kleine teen knoflook
1 el pijnboompitten
oude kaas
4 gedroogde tomaatjes op olie
olijfolie
balsamico azijn
Bereiding:
Schil de aardpeer en snijd ze in gelijke blokjes of schijfjes en bak ze 5 minuten in een bakpannetje met een scheutje olijfolie. Doe de blokjes in een schaaltje en zet die even weg.
Verdeel de veldsla en de plakjes kiprollade over 2 borden.
Doe weer wat olijfolie in de pan en doe het broodkruim erbij. Roer even snel door en knijp er dan de teen knoflook boven uit. Roer weer even 2 minuten door en zet het vuur uit.
Verwarm een andere pan en doe daar de pijnboompitten in zonder olie of boter. Laat ze eventjes bakken in de pan. Zodra ze een beetje verkleuren zijn ze goed. Zet het vuur uit maar laat de pan even staan.
Verdeel de blokjes aardpeer over de 2 borden. Snijd de tomaatjes in reepjes en voeg toe. Verdeel de pijnboompitten en de sla er over. Doe er tenslotte het gebakken broodkruim bij en rasp er wat oude kaas over.
Maak een dressing van 6 el olijfolie en 2 el balsamico azijn en verdeel die over de 2 borden.
Eet smakelijk!

salade met aardpeer
Wist je dat ik in mijn kookboek Het Hollands Maandkookboek ook een paar heerlijke aardpeer recepten heb staan?
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.