salade met aardpeer
Ik heb hier een heerlijke salade met aardpeer en kip voor je. Aardperen zijn die kleine bruine knolletjes die je helaas alleen bij de betere groenteboer vindt. Ze heten ook wel topinamboer. Da’s best lastig onthouden, dus we houden het lekker op aardpeer. Het is zo’n vergeten groente, die onder moestuinders heel populair is, maar die de meeste andere mensen amper kennen. Omdat de supermarkt en de gewone groenteboer ze niet verkoopt. Onterecht, want het is een heerlijk knolletje. En ook nog eens supergezond! Je kunt aardperen koken en bakken. Ik bak ze even en doe ze dan  in deze heerlijke salade met aardpeer.

Recept

Salade met aardpeer

2 personen – 30 minuten- makkelijk

salade met aardpeer

Ingrediënten:

4 aardperen

100 gr kiprollade

200 gr veldsla

4 el broodkruim

1 kleine teen knoflook

1 el pijnboompitten

oude kaas

4 gedroogde tomaatjes op olie

olijfolie

balsamico azijn

Bereiding:

Schil de aardpeer en snijd ze in gelijke blokjes of schijfjes en bak ze 5 minuten in een bakpannetje met een scheutje olijfolie. Doe de blokjes in een schaaltje en zet die even weg.

Verdeel de veldsla en de plakjes kiprollade over 2 borden.

Doe weer wat olijfolie in de pan en doe het broodkruim erbij. Roer even snel door en knijp er dan de teen knoflook boven uit. Roer weer even 2 minuten door en zet het vuur uit.

Verwarm een andere pan en doe daar de pijnboompitten in zonder olie of boter. Laat ze eventjes bakken in de pan. Zodra ze een beetje verkleuren zijn ze goed. Zet het vuur uit maar laat de pan even staan.

Verdeel de blokjes aardpeer over de 2 borden. Snijd de tomaatjes in reepjes en voeg toe. Verdeel de pijnboompitten en de sla er over. Doe er tenslotte het gebakken broodkruim bij en rasp er wat oude kaas over.

Maak een dressing van 6 el olijfolie en 2 el balsamico azijn en verdeel die over de 2 borden.

Eet smakelijk!

salade met aardpeer

salade met aardpeer

 

Wist je dat ik in mijn kookboek Het Hollands Maandkookboek ook een paar heerlijke aardpeer recepten heb staan?

TG Facebook Comments

07.02.2017
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.