-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhhmm rucola pesto is een van mijn favoriete sauzen. Bijvoorbeeld op een broodje hamburger, een stokbroodje, een boterham met kaas of door de pasta. Het komt altijd van pas. Kijk bij het kopen van rucola wel uit dat je lekkere koopt, want soms zitten er van die galbittere versies bij. Lekker laten staan. De rucola komt in Nederland uit de kas, maar rucola groeit heel makkelijk in je tuin. En ik was een paar jaar terug in Scheveningen en daar groeide heel veel rucola langs het strandpad! En dat is helemaal heerlijk. Even plukken, goed wassen, en klaar ben je.
Recept rucola pesto

Ingrediënten
100 gram rucola
35 gr oude kaas
2 el hazelnoten
3 el olijfolie extra vierge
1 knoflookteen
snuf zeezout
peper
1 el citroensap

Rucola is een slasoort. Hij heet ook wel raketsla en zit boordevol vitamine A, kalium, ijzer en calcium.
Bereiding
Was de rucola en dep deze droog.
Rasp de oude kaas.
Hak de noten fijn.
Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn. Voeg evt. extra olijfolie toe en citroensap toe als de saus te dik is. Proef de rucola pesto en breng verder op smaak met zout en peper als je wil.
Je kunt naar smaak ook gedroogde tomaatjes toevoegen voor een nog mediterranere smaak!

Wist je dat!
In 2004 nam astronaut André Kuipers allerlei plantenzaden mee de ruimte in voor een experiment. Zo ook rucola zaadjes. De bedoeling was om de groei van zijn plantjes te vergelijken met die van een groep scholieren die tegelijkertijd op hun school rucola hadden gezaaid. Plantjes groeien in principe altijd, van de zwaartekracht af, en naar het licht toe. Dat deden de plantjes van de scholieren ook. Die van André niet. Zijn rucola was kriskras door elkaar gegroeid.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.