Hhhmm rucola pesto is een van mijn favoriete sauzen. Bijvoorbeeld op een broodje hamburger, een stokbroodje, een boterham met kaas of door de pasta. Het komt altijd van pas. Kijk bij het kopen van rucola wel uit dat je lekkere koopt, want soms zitten er van die galbittere versies bij. Lekker laten staan. De rucola komt in Nederland uit de kas, maar rucola groeit heel makkelijk in je tuin. En ik was een paar jaar terug in Scheveningen en daar groeide heel veel rucola langs het strandpad! En dat is helemaal heerlijk. Even plukken, goed wassen, en klaar ben je.  

Recept rucola pesto

Pesto is ook heerlijk op een geroosterde boterham!

Ingrediënten

100 gram rucola

35 gr oude kaas

2 el hazelnoten

3 el olijfolie extra vierge

1 knoflookteen

snuf zeezout

peper

1 el citroensap

Rucola

Rucola is een slasoort. Hij heet ook wel raketsla en zit boordevol vitamine A, kalium, ijzer en calcium.

Bereiding

Was de rucola en dep deze droog.

Rasp de oude kaas.

Hak de noten fijn.

Doe alles in de keukenmachine en maal het fijn. Voeg evt. extra olijfolie toe en citroensap toe als de saus te dik is. Proef de rucola pesto en breng verder op smaak met zout en peper als je wil.

Je kunt naar smaak ook gedroogde tomaatjes toevoegen voor een nog mediterranere smaak!

Ook lekker een bordje spaghetti met rucola pesto!

Wist je dat!

In 2004 nam astronaut André Kuipers allerlei plantenzaden mee de ruimte in voor een experiment. Zo ook rucola zaadjes. De bedoeling was om de groei van zijn plantjes te vergelijken met die van een groep scholieren die tegelijkertijd op hun school rucola hadden gezaaid. Plantjes groeien in principe altijd, van de zwaartekracht af, en naar het licht toe. Dat deden de plantjes van de scholieren ook. Die van André niet. Zijn rucola was kriskras door elkaar gegroeid.

TG Facebook Comments

24.06.2019
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.