rozentaartje

Ik heb hier een heerlijk makkelijk dessert voor je in de vorm van een bladerdeeg rozentaartje. Je maakt het heel simpel van appels, bladerdeeg en wat jam. Eigenlijk is het dus een mooie variant op de appelflap. Je moet alleen bij het bakken wat zorgvuldiger zijn dan bij de appelflap! Dit rozentaartje doet het ook heel goed bij een High tea of een leuke picknick. En het is heel leuk om mee te nemen als je bij iemand op de koffie bent gevraagd! Affijn het is helemaal aan jou natuurlijk. Ik vertel je gewoon het recept. Veel plezier ermee!

Recept Rozentaartje

4 stuks – 1 uur -redelijk makkelijk

rozentaartje

 

Ingrediënten 

6 plakjes bladerdeeg

2 appels

jam naar keuze

1 ei, geklutst

Extra: muffinvorm met grote rondingen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden!

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakken bladerdeeg allemaal door de helft. Plak dan 3 lapjes met de korte kanten aan elkaar zodat je 1 lange lap krijgt. Leg die op een droge theedoek.

Was de appels, halveer ze. Halveer ook weer de helften van de appel. Haal het klokhuis weg en snijd de kwarten in dunne plakjes. Je krijgt nu een soort boogjes van appel.

Leg de boogjes aan de bovenrand van het bladerdeeg en laat ze iets uitsteken. Niet teveel, want dan blijven ze straks niet zitten. Druk ze vast.

Strijk nu wat jam over de onderkant van de appels en het bladerdeeg.

Vouw het bladerdeeg nu in de lengte dubbel.

Nu komt het lastige deel. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op. Kijk uit dat je de appel niet breekt. Je hebt nu de roos. Bestrijk die met het losgeklopte ei en zet in de muffinvorm of een andere vorm. Maar het is zaak dat de bloem niet inzakt tijdens het bakken. Bak 10 minuten in de oven.

Haal de taartroos uit de vorm en bak nog 5 minuten. Draai de roos daarna op zijn kop en bak nog 7 minuten zodat ook de onderkant crispy wordt.

Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi evt. met poedersuiker.

Eet smakelijk

rozentaartje

TG Facebook Comments

11.05.2016
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.