-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een heerlijk makkelijk dessert voor je in de vorm van een bladerdeeg rozentaartje. Je maakt het heel simpel van appels, bladerdeeg en wat jam. Eigenlijk is het dus een mooie variant op de appelflap. Je moet alleen bij het bakken wat zorgvuldiger zijn dan bij de appelflap! Dit rozentaartje doet het ook heel goed bij een High tea of een leuke picknick. En het is heel leuk om mee te nemen als je bij iemand op de koffie bent gevraagd! Affijn het is helemaal aan jou natuurlijk. Ik vertel je gewoon het recept. Veel plezier ermee!
Recept Rozentaartje
4 stuks – 1 uur -redelijk makkelijk
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
2 appels
jam naar keuze
1 ei, geklutst
Extra: muffinvorm met grote rondingen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden!
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakken bladerdeeg allemaal door de helft. Plak dan 3 lapjes met de korte kanten aan elkaar zodat je 1 lange lap krijgt. Leg die op een droge theedoek.
Was de appels, halveer ze. Halveer ook weer de helften van de appel. Haal het klokhuis weg en snijd de kwarten in dunne plakjes. Je krijgt nu een soort boogjes van appel.
Leg de boogjes aan de bovenrand van het bladerdeeg en laat ze iets uitsteken. Niet teveel, want dan blijven ze straks niet zitten. Druk ze vast.
Strijk nu wat jam over de onderkant van de appels en het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg nu in de lengte dubbel.
Nu komt het lastige deel. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op. Kijk uit dat je de appel niet breekt. Je hebt nu de roos. Bestrijk die met het losgeklopte ei en zet in de muffinvorm of een andere vorm. Maar het is zaak dat de bloem niet inzakt tijdens het bakken. Bak 10 minuten in de oven.
Haal de taartroos uit de vorm en bak nog 5 minuten. Draai de roos daarna op zijn kop en bak nog 7 minuten zodat ook de onderkant crispy wordt.
Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi evt. met poedersuiker.
Eet smakelijk
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.