-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een heerlijk makkelijk dessert voor je in de vorm van een bladerdeeg rozentaartje. Je maakt het heel simpel van appels, bladerdeeg en wat jam. Eigenlijk is het dus een mooie variant op de appelflap. Je moet alleen bij het bakken wat zorgvuldiger zijn dan bij de appelflap! Dit rozentaartje doet het ook heel goed bij een High tea of een leuke picknick. En het is heel leuk om mee te nemen als je bij iemand op de koffie bent gevraagd! Affijn het is helemaal aan jou natuurlijk. Ik vertel je gewoon het recept. Veel plezier ermee!
Recept Rozentaartje
4 stuks – 1 uur -redelijk makkelijk
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
2 appels
jam naar keuze
1 ei, geklutst
Extra: muffinvorm met grote rondingen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden!
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakken bladerdeeg allemaal door de helft. Plak dan 3 lapjes met de korte kanten aan elkaar zodat je 1 lange lap krijgt. Leg die op een droge theedoek.
Was de appels, halveer ze. Halveer ook weer de helften van de appel. Haal het klokhuis weg en snijd de kwarten in dunne plakjes. Je krijgt nu een soort boogjes van appel.
Leg de boogjes aan de bovenrand van het bladerdeeg en laat ze iets uitsteken. Niet teveel, want dan blijven ze straks niet zitten. Druk ze vast.
Strijk nu wat jam over de onderkant van de appels en het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg nu in de lengte dubbel.
Nu komt het lastige deel. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig op. Kijk uit dat je de appel niet breekt. Je hebt nu de roos. Bestrijk die met het losgeklopte ei en zet in de muffinvorm of een andere vorm. Maar het is zaak dat de bloem niet inzakt tijdens het bakken. Bak 10 minuten in de oven.
Haal de taartroos uit de vorm en bak nog 5 minuten. Draai de roos daarna op zijn kop en bak nog 7 minuten zodat ook de onderkant crispy wordt.
Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi evt. met poedersuiker.
Eet smakelijk
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.