-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb een lekker makkelijk gerecht voor je in de vorm van een supersnelle romige pasta met bloemkool. Door persoonlijke omstandigheden was het even rustig in Mijn Hollandse Keuken. En nu ben ik weer druk om van alles in te halen. Dan is een supersnel recept heel welkom. Vandaar dat ik dit oude recept weer tevoorschijn heb gehaald. De truc van de eenvoud en snelheid zit hem in het feit dat je de pasta en de groenten samen kookt. Laat het de Italianen maar niet horen, maar het is soms wel zo makkelijk. Dus doe er lekker je voordeel mee op deze Makkelijke Maandag!
Recept
Romige pasta met bloemkool
4 personen-25 minuten-super makkelijk
bevat lactose en gluten-vegetarisch
Ingrediënten
50 gr boter
grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1/2 bloemkool in roosjes
500 ml bouillon
450 gr pasta
1 el bloem
150 ml slagroom
100 gr oude kaas
paprikapoeder
nootmuskaat
zout en peper
Bereiding
Smelt eerst de helft van de boter in een grote bakpan en fruit hierin de uisnippers en de knoflook. Voeg dan na 5 minuten zachtjes bakken de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuutje samen met de ui en de knoflook.
Giet er vervolgens de bouillon bij. Voeg ook de pasta toe en breng het geheel dan aan de kook. Laat dit 12 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Smelt intussen de andere helft van de boter in een steelpannetje en voeg als de boter uit is gebruist de bloem voorzichtig toe. Roer dit zo’n 2 minuten goed door met een garde. De bloem moet namelijk eventjes bakken om gaar te worden. Giet er dan geleidelijk de slagroom bij en verhit de saus tot hij suddert. Let op: het mag niet meer koken. Voeg de helft van de kaas toe en roer weer goed door. Breng het op smaak met een halve theelepel paprikapoeder, een snuf nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Giet de pasta af en verdeel de kaassaus over de pasta. Roer goed door en serveer direct. Eet smakelijk!
Wist je dat Mijn Hollandse Keuken ook workshops Verse pasta maken geeft? Kijk maar op de workshop pagina.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.