-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is weer haringtijd en dus heb ik een lekker oer-Hollands recept voor roggebrood met haring en bietjes. Haring en bietjes gaan perfect samen qua smaak. Het roggebrood maakt het lekker stoer en de haring heerlijk Hollands. Je kunt dit gerecht als gezonde lunch eten. Maar je kunt er ook heel makkelijk een snack van maken door kleine blokjes roggebrood te garneren met de saus, bietjes en haring. Dat is nog eens goed voor de dag komen. Heb je, zeg maar je eigen haringparty. Hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat dit een ultiem gezond gerecht is met goede vetzuren, vezels, ijzer en vitaminen. Was elke lunch of snack maar zo gezond en lekker tegelijk!
Recept
Roggebrood met haring
4 personen – 20 minuten – voorgerecht of snack
Ingrediënten
125 g crème fraîche
1 el dille
1 tl mosterd
4 haringfilets
200 g gekookte bietjes
8 sneetjes Fries roggebrood
Bereiding
Meng eerst de crème fraȋche met de dille en de mosterd.
Snijd vervolgens de haringfilets los van elkaar. Verdeel de dille-mosterdsaus en over de sneetjes roggebrood.
Snijd dan ook de gekookte bietjes in dunne plakjes en verdeel die over de sneetjes roggebrood.
Leg tenslotte de haringfilets er bovenop.
Garneer de haring eventueel met wat overgebleven dille of uitjes.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.