Roerbak van witlofDeze Makkelijke Maandag eten we wat mij betreft lekker simpel een roerbak van witlof! Het is een lekker makkelijk groentegerecht. Ook de moeilijke witlof-eters zullen met dit gerecht aangenaam verrast zijn. Het bittertje van de witlof is hierbij namelijk verdwenen. Je eet dit groentegerecht lekker met wat gebakken aardappels en een stukje gebakken vis of vlees. Het voordeel van witlof is dat het nu ontzettend goedkoop is. Ik was zaterdag bij de groenteboer en ik rekende nog geen euro af voor een aantal stronken witlof. Ik maakte er dit heerlijke budget-groente gerecht mee met als extra ingrediënten sojasaus en honing. Die hebben we allemaal wel in huis. Ik zeg happy Makkelijke Maandag!

Recept

Roerbak van witlof

Roerbak van witlof

Wist je dat:

Belgen twee keer zo veel witlof eten dan wij?
Witlof veel vitamine C en nog veel meer calcium bevat?
Telers sinds 2005 zoetere rassen kweken dan voorheen?

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie

4 stronken witlof

3 tenen knoflook

3 el sojasaus

1 el honing

Bereiding

Was de witlof stronken zorgvuldig en snijd zo’n 3 cm van de harde onderkant af.  Snijd vervolgens de rest in de lengte in dunne repen en probeer daarbij zo gelijk mogelijk te snijden.

Verwarm de zonnebloemolie in een middelgrote bakpan. Bak hierin de repen witlof zo’n 5 minuten goed door onder voortdurend omscheppen en zorg er daarbij voor dat de witlof niet aanbrandt.

Pel de tenen knoflook. Knijp de knoflook uit boven de witlof en bak deze mee.

Doe er dan de 3 eetlepels sojasaus bij en de eetlepel honing. Roer nog even goed door en serveer direct!

Eet smakelijk.

Roerbak van witlof

 

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

12.03.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.