-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
In 2018 heb ik een nieuwe rubriek voor je: Recept getest. Vaak zie je een heerlijk recept en valt het achteraf tegen. Dan ben je geneigd te denken dat het aan jou ligt, maar meestal is dat niet zo. Recepten zijn lang niet altijd perfect of juist wel en ik vertel je in dat geval waarom. Vandaag test ik de Rodekool steak van de Allerhande kerst-editie. Het recept stond in het kerstnummer van het receptenblad van Albert Heijn en het sprak mij zeker aan. Komend jaar staat in het teken van meer vegetarische recepten en dit is daar een heel leuk voorbeeld van. Op de foto zagen de steaks er prachtig uit. Ik was benieuwd of mij dat ook ging lukken. En natuurlijk was ik ook erg nieuwsgierig naar de smaak. Rode kool gecombineerd met blauwaderkaas, truffelmayonaise en pistachenoten. Geen goedkoop recept, maar hé let’s try!
Recept
Rodekool steak
met blauwaderkaas en truffel
4 personen-50 minuten-makkelijk
vega- bevat noten en lactose
Ingrediënten
1 rode kool
1 citroen
4 el honing
50 gr ongezouten pistachenoten
100 gr blue stilton (blauwaderkaas)
4 el truffelmayonaise
2 el balsamico siroop
Extra: bakpapier en staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven tevoren voor op 180 graden.
Snijd de kool dan in plakken van 1 cm dik. Dat is nog best een lastig klusje, dus ga rustig te werk voordat je kool uiteen valt.
Pers de helft van de citroen uit. Meng 2 el van het sap met de honing en de olie tot een dressing.
Leg de plakken kool op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de plakken met de dressing en schuif ze in de oven. Laat ze daar vervolgens in 30 minuten gaar worden.
Crush dan de pistachenoten en verwarm ze even in een koekenpan tot ze een beetje bruin worden. Zet het vuur weer uit en bewaar ze even.
Verkruimel de blauwaderkaas, voeg daar de truffelmayonaise aan toe samen met 2 el water. Mix dit even met een staafmixer in een hoge beker.
Haal de rodekool steaks uit de oven en besprenkel ze na 5 minuten met de dressing en dan met de balsamico siroop. Strooi er dan de pistachenootjes overheen en serveer direct.

Rode kool
Bevindingen:
De bereiding:
Ten eerste is het snijden van de rodekool wel een precisiewerkje waar je een groot en scherp mes voor nodig hebt.
De presentatie:
De rode kool op de foto ziet er zo uit. Bij mij kwam hij echter zo uit de oven. De kool op de Allerhande foto is duidelijk nog zo mooi rood dat hij niet gebakken is, maar nog rauw. Dat staat mooier op de foto.

Foto uit Allerhande

Foto thuis gemaakt
De ingrediënten-lijst
Voor het recept heb je ongezouten pistachenoten nodig. Die zijn duur en lastig te vinden. Ik gebruikte uiteindelijk de gezouten noten en deed geen zout op de steaks.
Dan heb je balsamicosiroop nodig. AH beveelt Mazetti aan. Een vrij goedkoop merk. Je kunt net zo goed appelstroop gebruiken, dat is ongeveer hetzelfde maar goedkoper. Of gebruik echte balsamico azijn. Koop die bij een gespecialiseerde winkel en niet in de supermarkt. Het smaakverschil is namelijk heel groot.

Aceto balsamico
De smaak:
En nu de smaak. Ik vond de binnenkant van de kool wel lekker, want die was zacht. De buitenste bladeren waren vrij hard geworden en mijn mannen vonden dat niet te eten. De blauwaderkaas met truffel vind ik qua smaak teveel van het goede. Alleen de blauwaderkaas met aceto balsamico volstaat. Dat is al heel veel smaak. Laat de dure truffelmayonaise dus gerust achterwege.
Conclusie
Het was een leuk recept om uit te proberen en best lekker, maar ik hoef er thuis niet meer zo snel mee aan te komen omdat de rode kool te hard bleef. Kool als steak eten is wel een leuk idee, maar ik zou er een zachtere kool voor nemen. Spitskool leent zich hier uitstekend voor. Ook witte kool is zachter. Beide kolen lenen zich ook beter voor toevoegingen van smaakbommen als blauwaderkaas en balsamico azijn.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.