-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze heerlijke risottoballetjes heten in Italië: Arancini. Risottoballetjes zijn een typisch Siciliaans hapje. Best grappig als je bedenkt dat risotto uit het noorden van Italië komt en een typische Noord-Italiaanse specialiteit is. Maar goed, wat maakt het uit. Vaak worden ze in het midden gevuld met een stukje mozzarella. De grootte kan erg verschillen. Zo kun je ze ter grootte van een mandarijn maken of van een bitterbal, en alles daartussenin. Je kunt ze serveren als snack, als voorgerechtje of als bijgerechtje. Ik maak ze meestal als anti pasta, ofwel hapje vooraf. Ik maak het liefst kleine balletjes, die vind ik veel smakelijker eten dan grote ballen. Nou maak ik ze vooral als ik risotto over heb en ik moet zeggen, dat gebeurt niet zo vaak in huize Geerts-Chillé, want ze zijn hier verzot op risotto. Maar, soms lukt het gewoon en dan ben ik er de volgende dag als de kippen bij om deze risottoballetjes te maken. Want ze zijn echt megalekker!
Recept
risottoballetjes
Ingrediënten
Mozarella, koop wat duurdere die is echt beter dan die goedkope kauwgom.
risotto die je over hebt
eieren
bloem
broodkruim/paneermeel
olie om in te frituren
Bereiding
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Maak je handen vochtig onder de koude kraan en pak een klein beetje risotto in je hand. Draai er met je handen een rond balletje van ter grootte van een flinke walnoot en druk er een klein stukje mozzarella in. Draai nog even verder zodat de mozzarella goed bedekt is met risotto. Leg het balletje op een bord en ga zo verder totdat alle risotto op is. Maak regelmatig je handen even vochtig met koud water om te voorkomen dat de rijst blijft plakken.
Zet drie diepe borden klaar met bloem, losgeklopt ei en broodkruim.
Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en daarna door het broodkruim.
Frituur de arancini in plantaardige olie op 180 graden, ongeveer 6-8 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Controleer bij bevroren balletjes eerst één balletje om te zien of de mozzarella wel gesmolten is.
Je kunt de balletjes ook tevoren klaar maken en dan voor het frituren in een bak in de diepvries doen.
De balletjes zijn dan makkelijker om te frituren, maar je moet ze dan wel iets langer frituren.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.