-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze Makkelijk Maandag heb ik een heerlijke rijst met tomaten voor je. Het is een hele andere manier van rijst eten dan je waarschijnlijk gewend bent. Want, wij eten rijst vooral bij wokgerechten, een Indonesische rijsttafel of Chinees eten. Maar deze rijst net tomaten is een typisch Portugees recept. Ik at het er jaren geleden toen we logeerden in een hotelletje boven een van de beste piripiri restaurants van het land. Elke avond stonden ze daar in de rij voor de afhaal. Niet zo gek, een hele supermalse kip in saus mét tomatenrijst kostte slechts 6 euro. Maar, gelukkig kun je thuis lekker aan de slag met deze rijst met tomaten. Probeer voor dit gerecht echt lekkere tomaten te vinden. Je hebt super lekkere uit de Hollandse kas zoals deze prachtige exemplaren!
Recept
Rijst met tomaten
2 personen-bijgerecht-makkelijk-30 minuten
vegetarisch-lactosevrij
Ingrediënten
3 el olie
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 el paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder (klein rood blikje Pimenton, kruidenschap vd betere supermarkt)
één tl cayennepeper
paprika, in stukjes gesneden
klein blikje tomatenpuree
4 tomaten
250 gr rijst
1/2 ltr water
1 laurierblad
scheutje witte wijn (optioneel)
4 el peterselie, fijngehakt
Bereiding
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook zacht, maar niet bruin. Voeg peper, paprikapoeders en wat zout toe.
Roer de tomaten en paprika erdoor en laat deze 5 minuten meekoken.
Voeg dan de rijst toe en roer deze goed door het mengsel heen.
Schenk er het water bij, het laurierblad en de wijn en breng alles weer aan de kook.
Dek de pan af en laat alles op laag vuur doorkoken tot de rijst gaar is en al het kookvocht is opgenomen.
Roer de peterselie door de rijst en breng hem op smaak met peper en zout.
Je kunt de tomatenrijst combineren met kip. Maar je kunt hem ook vegetarisch eten door er wat gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en paprika bij te serveren.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.