Ik heb hier een heerlijke ravioli met wilde spinazie voor je. Afgelopen weekeinde was ik in Bologna, de stad van de gevulde pasta. Ik heb daar weer heerlijk gegeten. Midden in de stad onder de prachtige bogen die je al winkelend en etend beschermen tegen de zon. En ja, die was er ook. 27 graden, perfect voor een heerlijke wandeling door de stad, waar ik weer een paar mooie plekjes ontdekte. Ik deel vandaag dus niet alleen een heerlijk recept, maar ook een paar mooie plaatjes van Bologna, een heerlijke stad voor een weekeindje weg.

Recept Ravioli met wilde spinazie

Ingrediënten

  • een bos wilde spinazie
  • kant en klare ravioli of zelfgemaakte (wel zo lekker!)
  • bouillon, 1 liter
  • een kleine flespompoen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 el broodkruim (van oud brood)

Bereiding

Was eerst de wilde spinazie en schud deze dan goed droog. Snijd vervolgens de dikke stelen er af en bewaar die voor het maken van een soep!

Was dan de pompoen en snijd die doormidden. Haal de pitten weg en snijd de helft van de pompoen in mooie, dunne plakken.

Kook de ravioli volgens aanwijzing op de verpakking, maar dan in de bouillon in plaats van in water. Of maak de ravioli zelf. Hoe je dat doet, lees je in dit blog!

pasta ravioli
Zelfgemaakte ravioli

Zet een grote bakpan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Bak hierin eerst de plakken pompoen zachtjes, totdat ze gaar zijn. Bestrooi ze dan met wat peper en zout en leg ze op een bord dat je met aluminiumfolie bedekt om warm te houden.

Doe dan weer wat olijfolie in de pan en voeg hier nu de wilde spinazie aan toe. Bak deze in de olie en voeg na 1 minuut de knoflook toe. Bak deze even mee. Haal de spinazie uit de pan en zet deze ook even weg onder folie.

Doe weer wat olijfolie in de pan en doe nu de broodkruim in de pan en bak die even op.

Giet de ravioli af, maar vang de bouillon wel op in een schaal.

Verdeel de ravioli over de borden. leg er 2 stukken gegrilde pompoen op en een portie van de gebakken wilde spinazie. Giet er nu per bord 1-2 eetlepels bouillon overheen. Bestrooi rijkelijk met de broodkruim, breng eventueel op smaak met wat peper en serveer direct.

Wil je graag ravioli leren maken? Kom dan naar mijn workshop Zelf verse pasta maken op 19 oktober op Hoeve Ravenstein. Meer info vind je hier.

Meteen aanmelden kan ">hier

19 oktober Hoeve Ravenstein, 65,- incl. materialen, koffie-thee, lunch en kookboek

Tips

Broodkruim maken en bewaren? Dat is kinderlijk eenvoudig. Rooster oud brood in je broodrooster of in de oven. Verkruimel het daarna en bewaar het in een grote pot. Handig als paneermeel of als ‘armelui-parmezaan’ over de pasta.

Broodkruim in bewaarpot, makkelijk zelf te maken

Broodkruim over de pasta komt uit de Cucina Italia povere. Ofwel de armeluiskeuken van Italië. Mensen die geen Parmezaanse kaas konden betalen, bakten broodkruim op als vervanging. Je kunt er knoflook en kruiden aan toevoegen voor nog meer smaak. Ik heb altijd een pot broodkruim op voorraad. Wel zo duurzaam ook!

En tot slot, een mooi avond-plaatje van Piazza Maggiore in Bologna!

Piazza Maggiore Bologna

TG Facebook Comments

17.09.2019
Geplaatst in pastagerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.