-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Yeaahhhh ik ben vandaag jarig. Oeps, 50 jaar, maar eindelijk mooi weer op mijn verjaardag! Vandaag mag ik natuurlijk uitkiezen wat we eten …..en dat is in ieder geval als dessert een Rabarbertoetje! Bof ik even dat rabarber met mijn verjaardag ook nog eens kakelvers van het Hollandse land komt. Net als mijn andere favoriete groente; asperges. Met de rabarber heb ik laatst op de proef al eens een toetje gemaakt dat volgens manlief “te belachelijk lekker was”. Ha komt dat even goed uit, want het is ook nog eens supersimpel te maken. Dus als jij vanavond ook wilt genieten van zo’n heerlijk makkelijk toetje, kijk dan naar het recept.
Recept
Rabarbertoetje
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat gluten en lactose
Wat heb je nodig?
500 gr Rabarber
3 el suiker
8 lange vingers
geklopte slagroom
Zo maak je het:
Was eerst de rabarber zorgvuldig en snijd dan de onderkant van de stelen.
Snijd de rabarber vervolgens in stukjes en leg de stukjes in een kookpan.
Doe een klein bodempje water in de pan en strooi de suiker over de rabarber. Breng alles aan de kook.
Laat de boel rustig koken (dus niet te hard!) tot de rabarber helemaal zacht is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Vul dan een glas met 3 eetlepels rabarbermoes, breek 2 lange vingers per glas in stukjes en strooi die over de rabarber.
Schep er dan 2 eetlepels slagroom over de koekjes en garneer eventueel met wat hagelslag of sprinkles.
En heb je ook nog zin in een leuke kookworkshop? Doe dan 9 juni mee met de workshop conserveren. Je leert kimchi, kaas, pickles en likeur maken! Meld je aan via of kijk hier voor meer data en info.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.