-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Yeaahhhh ik ben vandaag jarig. Oeps, 50 jaar, maar eindelijk mooi weer op mijn verjaardag! Vandaag mag ik natuurlijk uitkiezen wat we eten …..en dat is in ieder geval als dessert een Rabarbertoetje! Bof ik even dat rabarber met mijn verjaardag ook nog eens kakelvers van het Hollandse land komt. Net als mijn andere favoriete groente; asperges. Met de rabarber heb ik laatst op de proef al eens een toetje gemaakt dat volgens manlief “te belachelijk lekker was”. Ha komt dat even goed uit, want het is ook nog eens supersimpel te maken. Dus als jij vanavond ook wilt genieten van zo’n heerlijk makkelijk toetje, kijk dan naar het recept.
Recept
Rabarbertoetje
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat gluten en lactose
Wat heb je nodig?
500 gr Rabarber
3 el suiker
8 lange vingers
geklopte slagroom
Zo maak je het:
Was eerst de rabarber zorgvuldig en snijd dan de onderkant van de stelen.
Snijd de rabarber vervolgens in stukjes en leg de stukjes in een kookpan.
Doe een klein bodempje water in de pan en strooi de suiker over de rabarber. Breng alles aan de kook.
Laat de boel rustig koken (dus niet te hard!) tot de rabarber helemaal zacht is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Vul dan een glas met 3 eetlepels rabarbermoes, breek 2 lange vingers per glas in stukjes en strooi die over de rabarber.
Schep er dan 2 eetlepels slagroom over de koekjes en garneer eventueel met wat hagelslag of sprinkles.
En heb je ook nog zin in een leuke kookworkshop? Doe dan 9 juni mee met de workshop conserveren. Je leert kimchi, kaas, pickles en likeur maken! Meld je aan via of kijk hier voor meer data en info.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.