-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijke pastasalade voor je. Deze keer een pastasalade met raapstelen. Als er één groente een echte lentebode is dan zijn het wel de Raapstelen. Het is eigenlijk de eerste groente die in het voorjaar van de koude grond komt. Daarna volgen pas spinazie en andijvie. Raapstelen zijn lang niet bij iedereen bekend. Toch vind je deze oerhollandse groente nu volop bij de groenteboer. Ze worden ook wel ‘keeltjes’ genoemd en zijn grappig genoeg het jonge loof van een andere Hollandse groente; de meiknol. De groente zit boordevol ijzer, vitamine C en foliumzuur! Dus supergezond!
Recept
pastasalade met raapstelen
Ingrediënten
500 gr pasta naar keuze
2 bosjes raapstelen
1 bakje kerstomaatjes
1/2 bos wortelen
1 ui
3 zongedroogde tomaten uit een potje
stukje oude kaas, geraspt
250 gr gerookte kipfilet in blokjes
olijfolie, extra vierge
balsamico azijn
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat daarna afkoelen onder koud stromend water en zet even weg.
Was de rest van de groenten, snijd ze klein en meng ze door de koude pasta.
Voeg ook de kaas en kipfilet toe.
Maak tenslotte een dressing van 6 el olijfolie en 2 el balsamico azijn. Meng ze goed en voeg ze toe aan de salade.
Klaar ben je. Eet smakelijk
TIP:
Let er bij de aankoop wel op dat de Raapstelen er fris uitzien en geen verlepte blaadjes hebben. Dat smaakt echt minder lekker en is dus zonde van je aankoop. Je kunt raapsteeltjes niet heel lang bewaren, maximaal 3 dagen in de koelkast. Let wel Raapstelen bevatten net als spinazie nitraten. Dus warm de groente liever niet op!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.