-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze overheerlijke vakantiedag maken we een lekkere quiche met tomaat en mosselen. Want, daar zijn we hier in huis dol op. Dus alle variaties op het thema mossel zijn hier altijd welkom. Zo ook dit recept van het Nederlands Mosselbureau! Hier thuis is deze quiche met tomaten en mosselen een groot succes!
Recept
Quiche met tomaat en mosselen
Ingrediënten voor 4 personen:
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
25 g boter
75 g Zeeuws spek, in repen
500 g tomaten, in kwarten
300 g mosselen zonder schelp
4 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte jonge kaas
3 el peterselie, fijngehakt
ingevette taartvorm van 24 cm ø
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg.
Smelt in een koekenpan de boter.
Bak de spekrepen knapperig uit.
Verdeel intussen de tomaat en de mosselen over de quichebodem. Leg er het spek op.
Klop de eieren met de slagroom en de kaas los. Meng er de peterselie en zout en peper naar smaak door. Giet het over de spek.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voila klaar is je quiche met tomaten en mosselen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.