-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (nog 1 plekje)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: AspergecentrumAardappel Appels Asperges Lamsoren Peen Peren Prei Raapjes Raapstelen Rabarber Radijs Rode biet Rode kool Rucola Spinazie Tuinkers Ui Witlof Witte kool Wortel
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Sinds afgelopen week liggen de Hollandse primeur aardappelen weer volop in de winkel. Dit is best een bijzonder soort aardappel, want het is de eerste van het seizoen en komt altijd uit Zeeland. Dat komt omdat de kleigrond en het milde zeeklimaat een ideale groeibodem voor de aardappels zijn en ze daar dus het eerst vandaan komen. Deze eerste aardappelen hebben een lekker dunne en gladde schil. Je kunt ze dus met schil en al eten. Primeur aardappelen zijn heerlijk om te bakken, te koken of in een salade te verwerken zoals ik gedaan heb. Een aardappelsalade vult goed en zal thuis zeker goedkeuring krijgen omdat de primeur aardappelen zo heerlijk van smaak zijn. Dus ga naar de winkel en kijk of ze al primeur aardappelen hebben liggen en sla je slag met dit oer Hollands product.
Primeur aardappelen

Op de eerste veilingdag in Sint-Annaland, op 28 mei jl. is 54 ton aardappels aangeboden. Hoofdzakelijk Dorés en Frieslanders (beiden kruimig). Afkomstig van een vijftien telers op Tholen. Traditiegetrouw gaat de opbrengst van het eerste aardappelkistje naar een goed doel. Dit jaar was dat de stichting ALS. Het kistje bracht €1129,- op.
De Primeur aardappel is kwetsbaarder dan een reguliere aardappel. De aardappel wordt dan ook niet opgeslagen en bewaard, maar direct verpakt en naar de winkel gebracht. Op de verpakking kun je zien wanneer de aardappel gerooid is.
Recept aardappelsalade

Ingrediënten
- 750 gr Primeur aardappelen
- 300 gr verse dubbelgedopte tuinbonen
- 1 paprika, in dunne reepjes gesneden
- 4 gekookte eieren
- 250 gr spekblokjes, gebakken
- 2 el mayonaise
- 2 el volle yoghurt
- 1 el fijngeknipte dille

Bereiding
Schil eerst de aardappelen en snijd er dan met een scherp, puntig mesje de ‘ogen’ uit. Halveer ze en doe ze in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet ze dan af en laat ze met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
Kook ondertussen de tuinbonen in 3 minuten beetgaar.
Snijd vervolgens de aardappelen in plakken van 1 cm.
Giet de tuinbonen af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Meng de mayonaise met de yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en voeg de dille toe.
Snijd de paprika’s in reepjes, de eieren in plakjes en meng ze met de tuinbonen en spekblokjes. Voeg de dressing toe en roer goed door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.