prei in spek rolletjes

Ik heb vandaag een supersnel prei in spek rolletjes voor je. Het is echt zo’n recept dat je super snel klaarmaakt en tegelijk lekker gezond is. Het kost ook nog eens bijna niks, want prei is spotgoedkoop en ontbijtspek is ook niet bepaald duur. Een ideaal doordeweeks-weinig tijd-toch gezond eten-recept dus. En ik wed dat de kinderen op deze manier ook liever prei eten. De dominante smaak van de groente valt wat weg tegen de lekkere zoute speksmaak. Probeer het maar eens. 

Recept

prei in spek rolletjes

4 personen – 20 minuten – super makkelijk

prei in spek rolletjes

Ingrediënten

3-4 prei (niet te dik, dat is niet lekker)

400 gr ontbijtspek in plakjes

olijfolie

peper en zout

Bonenkruid (optioneel)

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd de harde onderkant er af.

Snijd de prei in stukken van ongeveer 6 cm lang.

Zet een pan water op, doe daar de stukken prei in en breng die aan de kook. Laat de groenten 5-10 minuten koken.

Haal de prei uit de pan, laat even afkoelen. Knijp even uit zodat het meeste water eruit loopt. Maar knijp hem niet kapot!

Leg 2-3 plakjes spek neer en leg daar een stuk prei in het midden bovenop. Rol de spek om de prei. Bestrooi alle preipakketjes met peper en zout.

Zet een bakpan op het vuur, verwarm er 3 el olijfolie in. Zet het vuur niet te hoog en bak hierin zachtjes de prei-spekrolletjes. Let op dat je het vuur laag houdt. Anders bakt je spek aan en blijft deze niet om de prei zitten. Strooi tenslotte nog wat bonenkruid erover. Die koop je  gewoon in de supermarkt. het is een heerlijk kruid voor bij de boontjes, vandaar de naam, maar ik vind het ook lekker bij prei. Blus de boel eventueel met wat prei-kookvocht voor een lekkere jus.

 

 

prei in spek rolletjes

TG Facebook Comments

19.01.2017
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.