-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld als je naar een sportwedstrijd moet!
Rauwkost is niet alleen lekker. Je kunt het ook zo handig meenemen. Niet alleen in je lunchtrommel, maar ook naar je sportwedstrijd! Bij ons staat dit hele weekeinde in het teken van een hele grote internationale BMX-wedstrijd die op onze club, de Wheely’s, wordt gehouden. Het is de Three Nations Cup en gaat eigenlijk tussen Nederland, België en Duitsland. Maar er zijn ook wedstrijden waar iedereen, waar ter wereld ook vandaan, aan mee mag doen. Mijn zoon van 9 gaat ook meedoen en vindt dat natuurlijk heel spannend.
Als moeder van een sportend kind zorg ik uiteraard voor het eten en drinken op zo’n dag. En dan is een gezonde hap natuurlijk wel zo handig. Maar ja, je gaat tijdens zo’n wedstrijd niet even zitten om een salade te eten. Dus bedacht ik deze lekkere handige rauwkost stengels. Ik stopte er komkommer, paprika (uit de Hollandse kas) en wortels in. Natuurlijk wel met een lekker sausje, dat hapt lekker weg. De stengels op de foto steken boven de rand uit, want dat ziet er voor de foto even wat leuker uit. Maar jij neemt gewoon een grotere pot, zorgt dat de stengels er in passen en schroeft de deksel er op. Klaar is Kees. Het sausje kun je natuurlijk helemaal naar believen maken. Maar een lekker ziltig zout sausje maak je als volgt.
Neem 4 el mayonaise, 1 el yoghurt, 2 ansjovisfilets uit blik en wat zout en peper. Prak dat door elkaar en klaar. Geen zin in vis? je kunt die ook vervangen door een theelepel pesto of een flinke theelepel paprikapoeder of kerriepoeder, net wat je het lekkerst vindt.
Knoflook raad ik af als je naar een wedstrijd gaat. Alhoewel…blaas je even wat knoflookwalm uit bij de start, is je tegenstander even afgeleid en hop daar vertrek je mooi als eerste…..
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.