-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een lekkere Postelein salade voor je. Postelein is oergezond, want er zit enorm veel ijzer in. Meer dan in spinazie! En deze krachtpatser komt zo van het Hollandse land. Dus hij is ook nog eens heel duurzaam. Ik combineer de postelein salade met appel en wortels. Die zijn ook zo lekker Hollands. Al loopt de voorraad appels uit Nederland nu wel op zijn einde, en is het even wachten op de Nederlandse zomerappeltjes. Verder combineer ik mijn salade met yoghurt. Daar doe ik gember en citroenmelisse door. Die laatste heb ik in mijn tuin staan. Ik raad hem iedereen aan. De blaadjes kun je lekker eten in je salade, smoothie of bij een visgerecht. Maar je kunt er ook thee van maken net zoals je muntthee maakt. Eigenlijk is dat zelfs veel lekkerder! Voordeel van de gember en de citroenmelisse is ook nog eens dat het twee enorme gezondheidsmonsters zijn. Dus je lijf zegt meteen, dank je wel! Nou, wie wil dat nou niet?
Recept Postelein salade met yoghurtdressing
4 personen – 15 minuten
Ingrediënten
500 gr postelein
2 appels
1 stukje gember van 3 cm
2 wortels
100 gr milde yoghurt
10 blaadjes citroenmelisse of munt
1 tl olijfolie
1 tl honing
1 geitenkaasje
50 gr walnoten
Bereiding
Was en droog de postelein
Schil de appels en snijd ze in flinterdunne lucifers.
Doe dit ook met de gember en de wortels.
Meng in een blender de yoghurt met de citroenmelisse. Voeg de olijfolie en honing toe.
Doe de postelein in een grote kom, voeg de appel, gember en wortel toe.
Meng dit met de yoghurtdressing. Hussel goed door elkaar.
Breek het kaasje in stukjes en verdeel over de salade samen met de stukjes walnoot.
Breng op smaak met zout en peper.
Voila een megagezonde salade!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.