postelein salade

Ik heb hier een lekkere Postelein salade voor je. Postelein is oergezond, want er zit enorm veel ijzer in. Meer dan in spinazie! En deze krachtpatser komt zo van het Hollandse land. Dus hij is ook nog eens heel duurzaam. Ik combineer de postelein salade met appel en wortels. Die zijn ook zo lekker Hollands. Al loopt de voorraad appels uit Nederland nu wel op zijn einde, en is het even wachten op de Nederlandse zomerappeltjes. Verder combineer ik mijn salade met yoghurt. Daar doe ik gember en citroenmelisse door. Die laatste heb ik in mijn tuin staan. Ik raad hem iedereen aan. De blaadjes kun je lekker eten in je salade, smoothie of bij een visgerecht. Maar je kunt er ook thee van maken net zoals je muntthee maakt. Eigenlijk is dat zelfs veel lekkerder! Voordeel van de gember en de citroenmelisse is ook nog eens dat het twee enorme gezondheidsmonsters zijn. Dus je lijf zegt meteen, dank je wel! Nou, wie wil dat nou niet?

Recept Postelein salade met yoghurtdressing

4 personen – 15 minuten

postelein salade

Ingrediënten 

500 gr postelein

2 appels

1 stukje gember van 3 cm

2 wortels

100 gr milde yoghurt

10 blaadjes citroenmelisse of munt

1 tl olijfolie

1 tl honing

1 geitenkaasje

50 gr walnoten

postelein salade

Bereiding

Was en droog de postelein

Schil de appels en snijd ze in flinterdunne lucifers.

Doe dit ook met de gember en de wortels.

Meng in een blender de yoghurt met de citroenmelisse. Voeg de olijfolie en honing toe.

Doe de postelein in een grote kom, voeg de appel, gember en wortel toe.

Meng dit met de yoghurtdressing. Hussel goed door elkaar.

Breek het kaasje in stukjes en verdeel over de salade samen met de stukjes walnoot.

Breng op smaak met zout en peper.

Voila een megagezonde salade!

postelein salade

 

TG Facebook Comments

26.05.2016
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.