pompoenbroodIk heb hier een glutenvrij en suikervrij pompoenbrood. Superlekker en makkelijk te maken. Heerlijk voor in de lunchtrommel. Afgelopen weekeinde zat ik ineens met een overschot aan pompoen. Na ongeveer alles al van pompoen gemaakt te hebben, schoot het me te binnen dat ik het nog niet in brood verwerkt had. Tada, aan de slag dus.  Ondanks alle waarschuwingen dat het lastig te bakken is, lukte het pompoenbrood prima. Dus kan ik het natuurlijk niet laten om het recept met je te delen. Ik gebruikte gewoon (ongecertificeerd) boekweitmeel, dat je makkelijk in de supermarkt kan kopen. Niet geschikt voor mensen met coeliaki of glutenallergie. Maar wel voor als  je redelijk goedkoop wilt kennismaken met glutenvrij bakken. O ja, er zit ook geen geraffineerd suiker in dit brood. Da’s ook fijn. Veel eetplezier!

pompoenbrood

Recept

glutenvrij pompoenbrood

Ingrediënten voor één pompoenbrood
400 gram pompoen, in blokjes
200 gram boekweitmeel (of ander soort meel)
4 eieren
1 el lijnzaad
snuf zeezout
1 tl appelazijn
3 el  honing
1 tl baking soda
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl kardemompoeder
50 gram  rozijnen
50 gram lijnzaad

Robin met pompoen

Zo maak je een pompoenbrood
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.

Bekleed dan een cakeblik met bakpapier.

Schil vervolgens de pompoen, snijd in blokjes. Zet een kookpan op het vuur met een ieniemini bodempje water en de blokjes pompoen.  Kook de pompoen in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en prak de pompoen tot puree met een vork of staafmixer.

Doe dan alle droge ingrediënten, het meel, baking soda, lijnzaad,specerijen, rozijnen en zeezout in een kom.

Kluts de eieren met de appelazijn en de honing. Roer ook de pompoenpuree hier doorheen. Doe dit bij de kom met droge ingrediënten en meng tot een mooi beslag.

Doe het beslag dan in het cakeblik. Bestrooi met het overige lijnzaad. Bak het pompoenbrood 60-70 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in het deeg om te voelen of het goed is. Als er deeg aan de prikker blijft hangen bak dan nog 10 minuten en voel opnieuw. Het deeg doet er namelijk vrij lang over om gaar te worden.

Laat het pompoenbrood tenslotte afkoelen voor je hem aansnijdt.

pompoenbrood

TG Facebook Comments

12.10.2018
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.