-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een glutenvrij en suikervrij pompoenbrood. Superlekker en makkelijk te maken. Heerlijk voor in de lunchtrommel. Afgelopen weekeinde zat ik ineens met een overschot aan pompoen. Na ongeveer alles al van pompoen gemaakt te hebben, schoot het me te binnen dat ik het nog niet in brood verwerkt had. Tada, aan de slag dus. Ondanks alle waarschuwingen dat het lastig te bakken is, lukte het pompoenbrood prima. Dus kan ik het natuurlijk niet laten om het recept met je te delen. Ik gebruikte gewoon (ongecertificeerd) boekweitmeel, dat je makkelijk in de supermarkt kan kopen. Niet geschikt voor mensen met coeliaki of glutenallergie. Maar wel voor als je redelijk goedkoop wilt kennismaken met glutenvrij bakken. O ja, er zit ook geen geraffineerd suiker in dit brood. Da’s ook fijn. Veel eetplezier!
Recept
glutenvrij pompoenbrood
Ingrediënten voor één pompoenbrood
400 gram pompoen, in blokjes
200 gram boekweitmeel (of ander soort meel)
4 eieren
1 el lijnzaad
snuf zeezout
1 tl appelazijn
3 el honing
1 tl baking soda
2 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl kardemompoeder
50 gram rozijnen
50 gram lijnzaad
Zo maak je een pompoenbrood
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden.
Bekleed dan een cakeblik met bakpapier.
Schil vervolgens de pompoen, snijd in blokjes. Zet een kookpan op het vuur met een ieniemini bodempje water en de blokjes pompoen. Kook de pompoen in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat even afkoelen en prak de pompoen tot puree met een vork of staafmixer.
Doe dan alle droge ingrediënten, het meel, baking soda, lijnzaad,specerijen, rozijnen en zeezout in een kom.
Kluts de eieren met de appelazijn en de honing. Roer ook de pompoenpuree hier doorheen. Doe dit bij de kom met droge ingrediënten en meng tot een mooi beslag.
Doe het beslag dan in het cakeblik. Bestrooi met het overige lijnzaad. Bak het pompoenbrood 60-70 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in het deeg om te voelen of het goed is. Als er deeg aan de prikker blijft hangen bak dan nog 10 minuten en voel opnieuw. Het deeg doet er namelijk vrij lang over om gaar te worden.
Laat het pompoenbrood tenslotte afkoelen voor je hem aansnijdt.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.