Met deze pompoen in bladerdeeg trappen we 2020 vegetarisch af. Met de kerstdagen stonden de kookbladen vol met recepten voor een ‘Beef Wellington’. Deze bief is verpakt in bladerdeeg. Vandaag doen we het even zonder het vlees. Pompoen is ook een vrij massieve groente, dus die kun je prima in plaats van de bief gebruiken. Samen met een uienwijn saus wordt deze vega variant op de Beef Wellington echt een feestje. Begin je het nieuwe jaar meteen goed!

Recept Pompoen in bladerdeeg

4 personen-60 minuten incl. baktijd-makkelijk

Ingrediënten

  • pompoen
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • rol koelvers bladerdeeg of pakje diepvries bladerdeeg-bladeren
  • roomboter
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 losgeklopt ei
  • Extra: braadpan-bakpapier

Bereiding

Snijd de pompoen door de helft. Leg de ene helft terug in de koelkast en de andere helft schil je met een dunschiller. Haal de pitten uit de kern.

Meng 2 el olijfolie met een halve eetlepel paprikapoeder en een halve eetlepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Meng dit goed door elkaar en smeer de pompoen hiermee in.

Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak hierin zachtjes de pompoen. Keer hem af en toe om.

Haal ondertussen het bladerdeeg uit de koeling of diepvries en verwarm je oven vast voor op 200 graden.

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwarm een klont roomboter in een bakpan en zet het vuur meteen laag. Laat de uienringen hier zeker 15 minuten in ‘zweten’.

Als de pompoen een beetje zacht is maar wel nog een bite heeft, haal je hem uit de pan en leg je hem omgekeerd op het bladerdeeg. Pak hem in het bladerdeeg in, keer hem dan om en leg hem op een vel bakpapier. Schuif hem 20 minuten in de oven.

Check of je uien lekker zacht zijn en voeg er dan de rode wijn en balsamico azijn aan toe. Als de azijn en wijn wat zuur zijn, voeg dan een theelepel honing toe. Het liefst gebruik je goede wijn en balsamico die niet zuur zijn!!

Check of je pompoen een mooie bladerdeeg korst heeft. Zo ja, haal hem dan uit de oven. Serveer de pompoen direct en geef de saus er apart bij.

TG Facebook Comments

07.01.2020
Geplaatst in vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.