-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Met deze pompoen in bladerdeeg trappen we 2020 vegetarisch af. Met de kerstdagen stonden de kookbladen vol met recepten voor een ‘Beef Wellington’. Deze bief is verpakt in bladerdeeg. Vandaag doen we het even zonder het vlees. Pompoen is ook een vrij massieve groente, dus die kun je prima in plaats van de bief gebruiken. Samen met een uienwijn saus wordt deze vega variant op de Beef Wellington echt een feestje. Begin je het nieuwe jaar meteen goed!
Recept Pompoen in bladerdeeg
4 personen-60 minuten incl. baktijd-makkelijk

Ingrediënten
- pompoen
- olijfolie
- paprikapoeder
- gedroogde Italiaanse kruiden
- rol koelvers bladerdeeg of pakje diepvries bladerdeeg-bladeren
- roomboter
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 250 ml rode wijn
- 2 el balsamico azijn
- 1 losgeklopt ei
- Extra: braadpan-bakpapier
Bereiding
Snijd de pompoen door de helft. Leg de ene helft terug in de koelkast en de andere helft schil je met een dunschiller. Haal de pitten uit de kern.
Meng 2 el olijfolie met een halve eetlepel paprikapoeder en een halve eetlepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak. Meng dit goed door elkaar en smeer de pompoen hiermee in.
Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak hierin zachtjes de pompoen. Keer hem af en toe om.
Haal ondertussen het bladerdeeg uit de koeling of diepvries en verwarm je oven vast voor op 200 graden.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwarm een klont roomboter in een bakpan en zet het vuur meteen laag. Laat de uienringen hier zeker 15 minuten in ‘zweten’.

Als de pompoen een beetje zacht is maar wel nog een bite heeft, haal je hem uit de pan en leg je hem omgekeerd op het bladerdeeg. Pak hem in het bladerdeeg in, keer hem dan om en leg hem op een vel bakpapier. Schuif hem 20 minuten in de oven.
Check of je uien lekker zacht zijn en voeg er dan de rode wijn en balsamico azijn aan toe. Als de azijn en wijn wat zuur zijn, voeg dan een theelepel honing toe. Het liefst gebruik je goede wijn en balsamico die niet zuur zijn!!
Check of je pompoen een mooie bladerdeeg korst heeft. Zo ja, haal hem dan uit de oven. Serveer de pompoen direct en geef de saus er apart bij.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.