pompoen eenpansgerecht
Zo, het is weer pompoentijd en dus heb ik een heerlijk pompoen eenpansgerecht voor je. Zoals het woord al zegt heb je maar één pan nodig. Wel een grote uiteraard! Verder is het handig om te weten dat ik een flespompoen gebruikte. Die is wat makkelijker om te verwerken, want je hoeft hem niet te schillen. Dat mag uiteraard wel, maar de schil wordt vanzelf zacht van het bakken. Ook heeft deze pompoen een wat zachtere smaak dan de grote ronde pompoen. Als je een paar eters in huis hebt die nog niet zo gewend zijn aan pompoen, is het dus beter om de flespompoen te gebruiken. Verder gebruik ik in dit pompoen eenpansgerecht veel ras-el-hanout. Dat is een Marokkaanse kruidenmelange die uit zeer verschillende kruiden kan bestaan. In veel van de melanges die hier verkocht worden zitten onder andere kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember en zwarte peper. De smaak is vrij sterk, dus pas op met de dosering. Ik houd wel van stevig gekruid, dus ik gebruikte best veel. Overigens koop ik mijn ras-el-hanout bij de Marokkaanse groenteboer. Dat is niet alleen een hele lekkere ras-el-hanout, maar ook nog eens stukken goedkoper dan in de supermarkt. 

Recept

Pompoen eenpansgerecht

4 personen – 40 minuten – makkelijk

glutenvrij-lactosevrij

pompoen eenpansgerecht

Ingrediënten

1 flespompoen

2 el olijfolie

2 el ras el hanout

1 tl chilipepertjes

1 tl kaneel

2 uien

1 teen knoflook

750 gr krieltjes

4 saucijzen (van de slager, anders heb je kans op meel in het worstvlees)

snuf zout

2 el rozijnen

Flespompoen

Flespompoen

Bereiding

Was de pompoen en snijd deze in blokjes. Doe ze in een grote schaal.

Doe er de olijfolie, ras el hanout, chilipepertjes en kaneel over. Hussel dit goed door elkaar.

Pel en snipper de uien en de knoflook.

Snijd de worstjes in elk in 4 stukken.

Zet een grote bakpan op een middelhoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Verwarm zachtjes.

Doe de uien en knoflook erbij en bak deze zachtjes voor een minuut of 5. Doe er dan de stukjes worst bij. Bak ook dit weer 5 minuten zachtjes door.

Voeg de krieltjes toe en hussel alles goed door elkaar.

Doe er de pompoenstukjes bij en roer weer goed. Zorg dat alle saus erbij zit.

Vul een beker of mok met water en voeg dit toe. Doe de deksel op de pan en laat eventjes op een iets hoger vuur aan de kook komen. Draai het vuur dan weer lager en laat het vocht in 10 minuten inkoken. Voeg zonodig nog water toe als het sneller inkookt..

Voeg de rozijnen toe en naar smaak nog wat zout. Hussel even door elkaar.

Proef of de krieltjes zacht genoeg zijn. Zo niet kook alles dan nog even door. Zo wel dan is je gerecht klaar.

pompoen eenpansgerecht

 

 

TG Facebook Comments

20.10.2016
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.