-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zo, het is weer pompoentijd en dus heb ik een heerlijk pompoen eenpansgerecht voor je. Zoals het woord al zegt heb je maar één pan nodig. Wel een grote uiteraard! Verder is het handig om te weten dat ik een flespompoen gebruikte. Die is wat makkelijker om te verwerken, want je hoeft hem niet te schillen. Dat mag uiteraard wel, maar de schil wordt vanzelf zacht van het bakken. Ook heeft deze pompoen een wat zachtere smaak dan de grote ronde pompoen. Als je een paar eters in huis hebt die nog niet zo gewend zijn aan pompoen, is het dus beter om de flespompoen te gebruiken. Verder gebruik ik in dit pompoen eenpansgerecht veel ras-el-hanout. Dat is een Marokkaanse kruidenmelange die uit zeer verschillende kruiden kan bestaan. In veel van de melanges die hier verkocht worden zitten onder andere kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember en zwarte peper. De smaak is vrij sterk, dus pas op met de dosering. Ik houd wel van stevig gekruid, dus ik gebruikte best veel. Overigens koop ik mijn ras-el-hanout bij de Marokkaanse groenteboer. Dat is niet alleen een hele lekkere ras-el-hanout, maar ook nog eens stukken goedkoper dan in de supermarkt.
Recept
Pompoen eenpansgerecht
4 personen – 40 minuten – makkelijk
glutenvrij-lactosevrij
Ingrediënten
1 flespompoen
2 el olijfolie
2 el ras el hanout
1 tl chilipepertjes
1 tl kaneel
2 uien
1 teen knoflook
750 gr krieltjes
4 saucijzen (van de slager, anders heb je kans op meel in het worstvlees)
snuf zout
2 el rozijnen

Flespompoen
Bereiding
Was de pompoen en snijd deze in blokjes. Doe ze in een grote schaal.
Doe er de olijfolie, ras el hanout, chilipepertjes en kaneel over. Hussel dit goed door elkaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Snijd de worstjes in elk in 4 stukken.
Zet een grote bakpan op een middelhoog vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Verwarm zachtjes.
Doe de uien en knoflook erbij en bak deze zachtjes voor een minuut of 5. Doe er dan de stukjes worst bij. Bak ook dit weer 5 minuten zachtjes door.
Voeg de krieltjes toe en hussel alles goed door elkaar.
Doe er de pompoenstukjes bij en roer weer goed. Zorg dat alle saus erbij zit.
Vul een beker of mok met water en voeg dit toe. Doe de deksel op de pan en laat eventjes op een iets hoger vuur aan de kook komen. Draai het vuur dan weer lager en laat het vocht in 10 minuten inkoken. Voeg zonodig nog water toe als het sneller inkookt..
Voeg de rozijnen toe en naar smaak nog wat zout. Hussel even door elkaar.
Proef of de krieltjes zacht genoeg zijn. Zo niet kook alles dan nog even door. Zo wel dan is je gerecht klaar.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.