-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-

Deze Makkelijke Maandag heb ik een plaattaart met vis voor je. Je maakt hem letterlijk in 5 minuten en laat vervolgens de oven het zware werk doen. In de supermarkt hebben ze tegenwoordig in de koeling die reuze handige ‘bladerdeeg op een rol’ liggen. Daar zit al een bakpapier omheen die die kun je direct uitrollen op de bakplaat. Vervolgens kleed je hem aan zoals je wilt. Voor het gemak had ik een zak groenten en wat blikjes vis. Een bol mozzarella van goede kwaliteit en lekkere olijfolie deden de rest. Voor 2 personen is het een prima maaltijd. Ben je met meer, neem dan een kop soep erbij en dan ben je ook klaar.
Recept Plaattaart met vis

Ingrediënten
- Rol bladerdeeg (koeling supermarkt)
- 1 grote ui
- Zak Italiaanse groenten (450 gr)
- 1 teen knoflook
- 1 blikje tonijn op olie
- 1 blikje ansjovis
- 1 bol buffelmozzarella
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- paprikapoeder

Bereiding
Rol de bladerdeeg uit op je bakplaat.
Bestrijk het deeg met een beetje olijfolie. Dat doe je met zo’n handig bakkwastje of de bolle kant van een lepel.
Pel de ui en snijd deze in ringen. Verdeel de ringen over het deeg.
Doe nu ook de zak groenten over het deeg en verspreid ze goed.
Pel de knoflook en knijp deze uit. Verdeel de knoflook over de groenten
Maak het blikje tonijn open en verdeel de vis over de groenten. Doe daar ook wat van de olie bij, dat is lekker voor de smaak. En het zorgt ervoor at je groenten makkelijker garen.
Verdeel dan wat filets van de ansjovis over de groenten.
Scheur dan de mozzarella in stukjes en verdeel die over het geheel. Voeg naar smaak de kruiden en peper en zout toe en zet alles in een voorverwarmde oven van 200 graden. Check na 20 minuten hoe de plaattaart eruit ziet en je groenten gaar zijn.
Haal de plaattaart met vis uit je oven en serveer op een mooie lange plank. Met een pizzasnijder verdeel je hem makkelijk in stukjes.
Eerder gaf ik ook al recepten voor andere plaattaarten. Kijk hier maar eens.
Of heb je zin in een kookboek met nog veel meer simpele groentegerechten van het seizoen? Bestel dan ">hier mijn kookboek voor slechts € 15,-

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.