plaattaart met groentenIk heb hier een heerlijke Plaattaart met groenten voor je. Ik besloot deze gisteren te maken met de restjes groenten en de rol bladerdeeg die ik nog in huis had. Er gingen ook bruine bonen, spekjes en oude kaas bij. De mannen vonden het zo verschrikkelijk lekker dat ik snel besloot om het recept op te schrijven en op mijn blog te zetten. Tja, dat heb je soms met improviseren, is er zo maar ineens een nieuw recept geboren. Hhmm en het is supermakkelijk, dus die Plaattaart met groenten kan vanavond ook op jouw eettafel staan. Het is zo gepiept. 

Recept 

 Plaattaart met groenten

4 personen-30 minuten-supermakkelijk

bevat gluten, vlees en lactose

plaattaart met groenten

Ingrediënten

rol bladerdeeg (koeling supermarkt)

1 ei

potje Italiaanse kruiden

2 uien

2 tenen knoflook

250 gr spekreepjes

450 gr soepgroenten

potje bruine bonen

oude kaas

 

Bereiding

Verwarm je oven eerst voor op 180 graden

Haal dan het bladerdeeg uit de koeling en rol deze uit op een bakplaat. Het bakpapier zit er al bij, superhandige uitvinding! Dit bladerdeeg vind ik bovendien minder vet en makkelijker te verwerken dan die vierkante plakjes uit de diepvries. Dit bladerdeeg van AH is ook nog eens lactosevrij!!

 

Vouw nu de randjes van het bladerdeeg iets naar binnen zodat je een opstaand randje krijgt. Dan is het straks makkelijker om hem met groenten te vullen.

Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bewaar wel de rest van het ei!!

Bestrooi hem daarna met de Italiaanse kruiden. Zet dit geheel zo’n 10 minuten in de oven. Check tussendoor of hij goed bakt. Dat is per oven verschillend.

plaattaart met groenten

 

Ondertussen pel en snipper je de uien en de knoflook.

Zet vervolgens een grote bakpan op een matig vuur en voeg een flinke scheut olie toe. Doe er na 1 minuut de uien, knoflook en spekreepjes bij en roer goed door. Let op dat je dit niet te hard bakt. Aangebrand eten is niet goed voor je!!

Voeg na een paar minuten de soepgroenten en de bruine bonen toe. Roer goed om.

Laat dit 5 minuutjes bakken.

Haal het bladerdeeg uit de oven. Wacht even tot de bol ingezakt is.

plaattaart met groentenVul de vorm met de groenten en giet er het overgebleven ei met 100 gr geraspte kaas over.

plaattaart met groenten

Zet 5 minuutjes in de oven en klaar ben je .

plaattaart met groenten

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

 

TG Facebook Comments

14.11.2017
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.