Deze heerlijke plaattaart met asperges, pesto en gekookte ham is een heerlijk voorjaarsgerecht. Neem de taart mee tijdens een picknick (met afstand he!!) of combineer de taart als diner met een kop stevige soep. Eet smakelijk! En wil je meer weten over asperges? Lees dan mijn vorige blog. Daar vind je ook nog meer aspergerecepten.

Recept plaattaart met asperges

bijgerecht 2-3 personen

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg (vers uit de koeling)
  • 400 gr witte asperges
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie (of meer)
  • 30 gr verse basilicum
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • 100 gr gekookte ham
Foto via Aspergecentrum

Bereiding

  • Haal eerst het bladerdeeg uit de koelkast.
  • Schil dan de asperges (zie mijn vorige blog hoe je dat het beste kunt doen) en snijd het onderste stuk (1 cm) er af.
  • Kook de asperges dan 5 minuten in een ruime pan, haal ze uit de pan en laat ze vervolgens goed uitlekken.
  • Maak de pesto door de pijnboompitten, knoflook, parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer fijn te malen. Proef of je hem lekker vindt. Voeg eventueel wat zout toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kerf de randen op 1 cm in en verdeel de pesto over het bladerdeeg.
  • Bak dan het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20 minuten mooi gaar. Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  • Dep de asperges nog even droog en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze dan netjes naast elkaar op het bladerdeeg.
  • Leg hier op en tussen de plakjes ham en maak af met wat vers gemalen peper uit de pepermolen.

Zin in nog meer asperges? Check dan dit recept voor een aspergesalade

Aspergesalade MHK

TG Facebook Comments

05.05.2020
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.