-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze heerlijke plaattaart met asperges, pesto en gekookte ham is een heerlijk voorjaarsgerecht. Neem de taart mee tijdens een picknick (met afstand he!!) of combineer de taart als diner met een kop stevige soep. Eet smakelijk! En wil je meer weten over asperges? Lees dan mijn vorige blog. Daar vind je ook nog meer aspergerecepten.
Recept plaattaart met asperges
bijgerecht 2-3 personen

Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg (vers uit de koeling)
- 400 gr witte asperges
- 30 gr pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 50 gr parmezaanse kaas
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie (of meer)
- 30 gr verse basilicum
- 3 el olijfolie extra vierge
- peper
- 100 gr gekookte ham

Bereiding
- Haal eerst het bladerdeeg uit de koelkast.
- Schil dan de asperges (zie mijn vorige blog hoe je dat het beste kunt doen) en snijd het onderste stuk (1 cm) er af.
- Kook de asperges dan 5 minuten in een ruime pan, haal ze uit de pan en laat ze vervolgens goed uitlekken.
- Maak de pesto door de pijnboompitten, knoflook, parmezaanse kaas, olijfolie en basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer fijn te malen. Proef of je hem lekker vindt. Voeg eventueel wat zout toe.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kerf de randen op 1 cm in en verdeel de pesto over het bladerdeeg.
- Bak dan het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200 graden in 20 minuten mooi gaar. Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
- Dep de asperges nog even droog en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze dan netjes naast elkaar op het bladerdeeg.
- Leg hier op en tussen de plakjes ham en maak af met wat vers gemalen peper uit de pepermolen.
Zin in nog meer asperges? Check dan dit recept voor een aspergesalade

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.